Život čine male stvari, a jedna od njih je i kava

| Lifestyle |

Mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez jutarnje kave jer pomoću nje razbuđujemo naša osjetila u ranim jutarnjim satima. Dokazano je da kofein, osim što nas budi, poboljšava raspoloženje, koncentraciju i smanjuje apetit. Svakako je mnogima ispijanje kave najljepši dio dana i prilika za opuštanje.

Uz „ Zlatnu džezvu „ imate mogućnost dobiti na dar i zadovoljstvo, užitak, „zlatnih sata“ kao poklon čija se vrijednost ne može izraziti materijalno. Ova prava bosanska kava, prijatnog I punog okusa je prepoznatljiva po intenzitetu mirisa. Naime, tipičnu bosansku kavu čini jaka, puna i izražena aroma, jasna boja, te kremasta pjena koja se formira na površini i zadržava okus i aromu. Kvaliteta pjene ovisi o kavi koja se prži, kao i o načinu na koji se priprema.

Donosimo vam jedinstven recept iz kuhinje Zlatne Džezve. pomoću kojeg će aromatičan miris ispuniti vašu prostoriju. Prava tajna leži u ritualu pripreme:
“Kava se najprije stavi u džezvu i kratko poprži. Zatim se zalije kipućom vodom, te kratko zakipi. Kada se malo slegne, zalije se manjom količinom kipuće vode. Dakle, bosanska kava se peče, a ne kuha. “

Kocka šećera, rahat lokum, ali I ono što je najvažnije, ugođaj koji se ni sa čim ne može kupiti, sastavni su dio ovog posebnog rituala. Mi već uživamo u ovom jedinstvenom okusu i aromi te svakako savjetujemo da se i vi probate ovaj bosanski “izgovor za razgovor”.