Zimski kokteli koji osvajaju na prvu

| Lifestyle |


Graševina i kadulja

Topli kokteli u kombinaciji sa zdravim namirnicama idealni su za zimsko vrijeme. Mladi i talentirani miksolog i barmen, Zvonimir Lovrenčić, ambiciozno preuzima našu, ali i inozemnu barmensku scenu predstavljajući novitete u području spravljanja toplih koktela prilagođavajući ih i najzahtjevnijim ljubiteljima dobrih pića.

Zanimljive i naizgled nespojive kombinacije tvore savršene tople adventske koktele koje do sada nismo imali prilike probati. Kombinacija vina i tonica, ili mint i malvazije, kadulja u spoju sa graševinom ili kamilicom, rose vino i propolis samo su neki od toplih i zdravih koktela koje Zvonimir ima u pripremi. 

Bijelo vino i tonic

Popularnost gin i tonica u Hrvatskoj munjevito raste, a Hrvati su inače najpoznatiji po ispijanju gemištu, što je Zvonimiru dalo kreativnu ideju da spoji upravo dva najpopularnija pića u zasigurno novo omiljeno adventsko piće. Kokteli su prilagođeni pripremi u vlastitom domu pa tako ove godine po prvi puta blagdansku atmosferu adventa možemo uživati i u svojim domovima. Zvonimir preporuča zero tonic bez šećera kako bismo sami mogli kreirati zdraviju kombinaciju zaslađivača. Mješavinu gin tonica i vina upotpunimo žlicom soka od kompota jabuke, kriškom jabuke i cimetom. 

Menta i malvazija

Mješavina čaja od mente i malvazije sa prirodnim zaslađivačem medom od bagrema još je jedna od maštovitih kombinacija koja će nas ove zime slatko ugrijati.

Graševina i kadulja

Čaj od kadulje i graševina posebna su priča. Gorčina i ljekovita moć kadulje u kombinaciji sa graševinom, propolisom, cvjetnim medom i klinčićima naglašava okuse, a istovremeno zadržava toplu strukturu čaja.

Rose i propolis

Čaj od kamilice, rose vino, đumbir i med iz saća savršeno će ugrijati ove hladne dane. 

Zvonimir Lovrenčić

Zvonimirov put k vrhu barmenske scene nije tekao uobičajenim putem. Ne toliko davno, točnije do 2008. godine Zvonimir je bio jedan od najperspektivnijih hrvatskih hokejaša prošavši do svoje 18. godine sve uzraste reprezentacije uključujući i seniorsku. Njegov životni san prekinut je nezgodom koja ga je doživotno udaljila od hokeja, no on je svoju novu, iznimno uspješnu karijeru pronašao u ugostiteljstvu gdje ambicioznim koracima korača prema svjetskom uspjehu. Maštoviti topli kokteli ovu će zimu pretvoriti u slatku malu radionicu toplih napitaka i nema razloga da ih i vi ne pripremite u svojem domu.