Žene zajedno protiv korupcije: grupa podrške Severini #ijasammajka se širi!

| Lifestyle |

severina
Severina

Kao što znate Wall.hr nije portal koji piše o lošim stvarima, već samo o lijepim i pozitivnim. Ali Wall.hr ne bi bio fer i korektan da šuti i ne podrži žene, jer većim dijelom u Wall.hr su žene (od osnivačice do svih novinarki, iako je glavni urednik muškarac).

Ana Rucner inicirala je grupu prijateljica koja je prerasla u pokret podrške Severini i nedopustivoj, nepravednoj i apsolutno apsurdnoj presudi koja je sve šokirala. Uzeti joj dijete na 200 dana godišnje, smije dijete nazvati samo u 20 sati i ni minutu iza toga, ne smije s dijetetom slaviti Novu godinu ili Uskrs, ako ne pada u njezinom terminu... pa što je ovo ljudi?

Opet vječno pitanje, gdje mi to živimo? Čije interese branimo? Kakvi su to sudovi, kakvi državni aparati, institucije, kakvi ljudi koji mogu donijeti takve odluke? Pa zar se zaista novcem može sve kupiti? Mora biti novac u pitanju, jer tko normalan može donijeti takvu presudu?

Ili je ljubomora i jal ili je lova. Nema druge. Majka je uvijek majka. Jedna jedina. Tko može voljeti više od majke? Tko voli više od majke?

Severina nije ni narkomanka ni zlostavljačica ni ubojica da joj se oduzima dijete 200 dana godišnje, a i onda se to rijetko radi. Tko ima to pravo?

i ja sam majka
i ja sam majka

Naravno da i otac ima prava, ali majka je majka, a otac je otac. Tako je priroda odredila.

"Otac" može tražiti i izvoljevati što hoće, ali kakve su to institucije koje dopuštaju "ocu" da s takvim manipulacijama škodi vlastitom dijetetu, da dijetetu uskraćuje majku? Bilo bi najnormalnije svom djetetu samo davati ljubav, vrijeme, interes, strpljenje... pa naravno da svakom dijetetu trebaju i majka i otac, to nitko ne dvoji, ali liječiti svoje frustracije i prebijati koplja na vlastitom dijetetu? Kakav je to "otac"? I zašto institucije to dopuštaju? Dijete nikad ne bi trebalo biti sredstvo borbe, nikad! (a pogotovo ne u ovom slučaju gdje nema rastave braka jer u istom nikad nisu ni bili).

O detaljima i o tome kako se dotični ponašao i što je sve radio, nisam sigurna da će Seve ikada ispričati u javnosti. Štiti svoje dijete i ne govori mu nikada protiv oca jer ne želi dodatno traumatizirati i opterećivati dijete. To je ljubav. Jer za ljubav ne trebaju sudovi. Ljubav se bezuvijetno daje, a djeca je osjećaju i vraćaju stostruko.

Tisuće prekrasnih poruka stigle su u grupu podrške, jedna ljepša od druge..., a jedna njezina prijateljica je napisala: "Koliko ljubavi, strpljenja ona ima za svog sina, to se ne da nikakvim riječima opisati... Na njenom mijestu bi i ja i mnoge od nas odavno završile u ludnici da nas netko poput dotičnog tako maltretira..." te opisala samo neke od njih...

Prejaka je snaga žene, a pogotovo kad ih ima na tisuće, zato ono što mi žene možemo zajedno, možemo dati podršku. I njoj i svim majkama koje se bore za svoju djecu i koje prolaze sudsku torturu godinama. Ne dozvolimo da djecu odvajaju od majki, to je apsolutno nezdravo, štetno i prebolno za oboje.

Kako je tek onim majkama koje nemaju mogućnosti, sredstava i nisu javne osobe da pokrenu lavinu? Ovo je i njihova priča. Sve žene u borbu protiv mita i korupcije. Protiv nepravde.

Za početak podržite javnu grupu na FB "I ja sam majka" bile majke ili ćete tek biti. Ovo je bitka i prosvjed i za vas. #ijasammajka