Zdrave navike koje morate usvojiti u svojim 20-ima

| Lifestyle |

Djevojka

Dok su vaše 20-e vrijeme spontanosti i eksperimentiranja, odluke koje napravite sada postavljaju pozornicu za vaše zdravlje i blagostanje kasnije u životu. Srećom, internet nam pruža obilje informacija koje idu u korist našem zdravlju - no koji zdravstveni savjeti zapravo vrijede? The New York Times nedavno je nastojao pojasniti ovo pitanje, tražeći od uvaženih prehrambenih i kardioloških stručnjaka da predstave ključne zdravstvene savjete koje bi dali ljudima u 20-im godinama.

Evo što su imali za reći kroz 3 glavna savjeta:

Važite se često.

Nabavite si vagu koja će vam stajati u kupaonici. Ne morate na nju stati baš svaki dan, ali neka vam jednom tjedno to postane navika kako biste kontrolirali svoju težinu.

Naučite sami zdravo kuhati.

Naučite li kuhati, uštedjet ćete novac i napokon ćete se zdravo hraniti - naravno ako malo truda u to uložite. Eksperimentirajte sa začinima i namirnicama, jedite voće i povrće, naučiti neke nove tehnike kuhanja.

Smanjite šećer.

Prestanite piti bezalkoholna slatka pića, jesti žitarice za doručak s dodatkom šećera te prestanite dodavati šećer u svoju hranu. Tako ćete učiniti jedan korak ka zdravijem životu u kasnijoj životnoj dobi