Zbogom nepotrebnim stvarima uz pravilo 3-7-14

| Lifestyle |

Instagram / @junesixtyfive

Priznajte da se događa i vama. Koliko nove odjeće imate koja još uvijek stoji u ormaru s etiketom i nikada nije bila nošena?

Postoji niz razloga od toga da odjevne predmete niste uspjeli iskombinirati ni s čime što imate u ormaru pa sve do toga da ste na njih jednostavno zaboravili. Koliko imate odjeće koja je previše ležerna za evente, a opet previše šik za ured ili kavu? Ono što je u trgovini bila ljubav na prvi pogled, kod kuće se pokazalo kao velikom promašajem.

No, bez brige, jer ova vrsta promašaja događa se i pravim profesionalcima. Američki stilist Jenn Rogin iz tog razloga razvio je metodu koja će vas na jednostavan način osigurati od gomilanja odjeće koju nikada ne nosite, a zove se 3-7-14.

Instagram / @tamara

Pravilo 3
Ako ste uistinu zaljubljeni u komad kojega ste tek donijeli kući, obući ćete ga što prije, jer ga svima želite pokazati. Ako 3 dana nakon kupnje još uvijek niste obukli kupljeni komad, postoji velika vjerojatnost da će tako i ostati

Pravilo 7
Prošlo je tjedan dana, a vaša nova haljina ili majica još uvijek stoji u ormaru s etiketom? Vrijeme je da dobro promislite koliko pametna je bila vaša kupnja. Sada ste daleko bliže fazi u kojoj nikada neće obući određeni komad.

Pravilo 14
Ako niti nakon 14 dana još uvijek niste obliku kupljeni komad, vrijeme je da ga spakirate natrag u vrećicu i odnesete u trgovinu. Još uvijek na vrijeme stignete zamijeniti komad ili dobiti povrat novaca te se spasiti od još jedne neuspjele kupovine.