Zbog Googlea sada možete koristiti Harry Potter čarolije

| Lifestyle |

Ako nikada niste preboljeli kraj Harry Pottera poput nas, Google će vas utješiti - jedino što vam je potrebno je Android. Sada možete svoj telefon u čarobni štapić i korisiti čarolije, odnosno uroke, za upravljanje uređajem.

Angažirajte glasovnog asistenta Googlea, recite "OK Google" ili pritisnite ikonu mikrofona na traci za pretraživanje te izgovorite latinske čarolije kao što su "Lumos" ili "Silencio" kako bi aktivirali određene funkcije telefona.

"Lumos" je naredba koja se koristi za stvaranje svjetla na vrhu štapića u čarobnjačkom svijetu pa ćete tako kada izgovorite čaroliju upaliti svjetlo na telefonu, dok će urok "Nox" učiniti suprotno. U međuvremenu, možete koristiti i čaroliju "Silencio" kako biste telefon postavili na "nečujno".

Nove značajke su dio najave novog filma Fantastic Beasts and Where to Find Them pa je tako Google dodao i lokacije iz filma na Google Street Viewu. Pretragom po Google kartama za fantastičnim zvijerima ("fantastic beasts"), moći ćete vidjeti kako je New York izgledao 1926. godine te odabrati četiri američke unutarnje lokacije iz filma kako biste ih istražili.