Zavirite u rad fotografkinje koja zna kako bi automobili izgledali kao supermodeli

| Lifestyle |

Modna fotografkinja Viktorija Pashuta iz Los Anglesa nedavno je osvojila niz priznanja za svoje kreativne viralne serije fotografija pod nazivima „What If Girls Were Internet Browsers” (što ako bi djevojke bile internetski pretraživači) i „What If Guys Were Social Networks” (što ako bi momci bili društvene mreže). Ukorak s tradicijom provociranja i stvaranja zabavnih foto projekata, ove je godine odlučila napraviti seriju fotografija pod nazivom „What If Cars Were Supermodels (što ako bi automobili bili supermodeli) koja je objavljena u debitantskom izdanju novog modnog magazina pod nazivom BASIC.

„What If Cars Were Supermodels” by Viktorija Pashuta

Ja pripadam onoj maloj skupini od 1% ljudi koja ne vidi razliku između BMW-a i Aston Martina", kaže Viktorija. „Svaki put kada razgovor krene o automobilima ja se potpuno izgubim. Tako sam odlučila obaviti neka istraživanja, razgovarala sa svojim muškim prijateljima te tako pokušala odabrati legendarne i stereotipne modele automobila koji posjeduju vrlo definiran karakter pa možemo reći i dušu.

Problem  koji je nastao vezan je bio uz žene koje su bile uznemirene i zabrinute jer je Viktorija odlučila žene predstaviti kao objekte, što je rezultiralo promjenu u nazivu projekta u „Što ako bi automobili bili supermodeli", a ne „Što ako bi djevojke bile automobili" -  forma je zadovoljena, a žene se nikako ne bi trebale smatrati uvrijeđenima jer je cilj ovog projekta impresionirati snagom mašte.

Osim toga, kako bi projekt postao osobniji, Viktorija je svakog modela pitala da podijeli svoje omiljene citate ili izjave koje će predstaviti karakter automobila, što ovu priču čini snažnijom i motivirajućom. Kao rezultat toga, serija predstavlja 12 različitih automobila, svaki drastično različitiji od drugog.

„What If Cars Were Supermodels” by Viktorija Pashuta

Umjetnička direktorica: Roberta Hall

Stilisti: Jesse J & Kim Sheree @iamkimshee

Modeli: Samii Ryan, Mahlagha Jaberi, Paige Hathaway, An Jing, Yazemeenah Rossi, Kaylen Dao, Doris Mayday, Melissa Haro, Berglind Icey, Brenda Castillo, Patience Silva, Andrea Debevc

MUA: Jerry Avila, Debra Macki, Sabrina Rana

Frizura: Victor Mendoza, Tony Medina

Asistent fotografkinji: Erik Santibanez