Zavirili smo u impresivnu kolekciju jednog od hrvatskih "sneakerheadsa"

| Lifestyle |

Za većinu je kupovina tenisica neka vrsta rutine, no ne i za njih. "Sneaker collectorsi" ili "Sneakerheadsi", odnosno sakupljači tenisica, ne spadaju u tu većinu - njima je ta ista rutina puno, puno više od same kupovine. Doslovno se pazi na svaki papir u kojem su tenisice pakirane i po njima, jednostavno nema boljeg od mirisa novog, jedva otvorenog para. Sigurno ste baremo jednom čuli za redove ispred trgovina u Americi, za tučnjave zbog tenisica pa čak i za gore stvari. Kada to promatramo sa strane, taj nam se svijet ne čini potpuno normalnim...

Ali većina tih tenisica ima svoju priču. Sve je započelo u kasnim sedamdesetim godinama u New Yorku s Adidasom, a prava je ludnica počela 1985. godine kada se pojavio brand Air Jordan. Iako je povijest bitna, oni to ne rade zbog nje. U Hrvatskoj postoji popriličan broj sneakerheadsa koji posjeduju zavidan broj tenisica. Naravno, kada ih uspoređujemo s collectorsima iz drugih zemalja, riječ je o maloj sceni, ali bez ikakve sumnje možemo reći da raste.Vjerujemo da ćemo uskoro moći konkurirati sceni sneakerheadsa iz drugih većih europskih gradova jer sve je više mladih koji štede da bi si kupili novi najdraži par tenisica.

NOSS produkcija danas ponosno i ekskluzivno predstavlja prvu epizodu sa hrvatskim sneakerheadsom Devom koji ujedno i probija led. On je collector kratko vrijeme, ali se toliko „navukao“ da je već uspio skupiti zavidan broj tenisica. Cilj ove i budućih video projekcija je predstaviti tu scenu i potaknuti na akciju sve one koji vole tenisice. Nadamo se da ćete uživati slušajući što Deva ima za reći, kako je sve krenulo, koji su mu modeli najdraži, koje bi volio imati i na koje računa do kraja godine. Možete misliti kako je bilo kad smo došli kod njega i kada je počeo preslagivati više od stotinu pari tenisica! 

Fotografije i video je snimio Dino Šertović, montažu je odradila Zorana Rajić. Ne propustite pogledati NOSS Sneak Peek Vol.1 s Devom.