Zašto možda konzumirate više kalorija no što trebate?

| Lifestyle |

Kuhinja

Već smo ranije spominjali pozitivne asocijacije između nereda i inteligencije, ali, kao što se očekuje, neuredan prostor i kaos donose podosta nedostataka u dnevni život. Od sprječavanja produktivnosti do kasapljenja razine energije, nered i neorganiziranost mogu uvelike otežavati vašem psihološkom stanju.. No, malo je poznato, da to također može otežavati vašoj figuri.

Prema novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal Sage of Enviroment and Behavior "zatrpana i kaotična okolina može uzrokovati stres, što u konačnici dovodi do konzumacije više kalorija. no što je to", piše My Body + Soul. S druge strane, čista, organizirana kuhinja može pomoći da napravite zdravije odluke kada je u pitanju slatki mali zalogaj.

Da bi došli do tog zaključka, znanstvenici su odabrali 98 žena te ih postavili u pretrpanu, kaotičnu kuhinju, a drugu polovicu u urednu, čistu kuhinju. Obje su kuhinje imale zdjele s kolačićima, krekerina i mrkvom na raspolaganju. Eksperiment je dokazao da su žene u pretrpanoj kuhinji konzumirale gotovo dvostruko više kolačića nego žene u čistoj kuhinji, odnosno čak 100 kalorija više.

Nered u kuhinji govori vam: " Sve je u neredu pa zašto onda ne bi i ja bila/bio?" Iako su u istraživanje uključene samo žene, autor smatra da se studija jednako može primijeniti i na muškarce.