Zašto biste ovog ljeta trebali pokušati vježbati kod kuće?

| Lifestyle |

Vježbanje kod kuće
Vježbanje kod kuće

Svi znamo da nas vježbanje čini zdravijima, snažnijima, da imamo više energije i dulje živimo. Pa zašto je onda tako teško držati se jednog programa i konstantno ići u teretanu

Ako niste obožavatelj teretane i fitnessa, vježbanje kod kuće odabir je za vas. Nema izgovora, nema publike, nema srama - ovako možete biti još efektivniji. U nastavku donosimo jedina 4 razloga koja će vas uvjeriti da ovog ljeta trebate vježbati kod kuće...

MOŽETE OBUĆI ŠTO GOD ŽELITE

Nema pritiska da morate izgledati dobro. Da morate kombinirati odjeću. Vježbanje kod kuće znači da možete nositi koju god odjeću poželite. Stara poderana majica? Zašto ne. Želite ostati u piđami? Može. Također je i lakše jer ne morate pripremati i pakirati torbu ili ruksak za teretanu. 

NE MORATE GUBITI VRIJEME NA ODLAZAK I DOLAZAK DOMA

Ovo čini veliku razliku, pogotovo u izuzetno hladne i izuzetno tople mjesece. I ponekad je jednostavno ugodno ostati kod kuće. Na YouTubeu postoji toliko fitness videa za koje vam ne treba ni puno prostora ni oprema. Ručnik ili podmetač za yogu sve su što vam treba. 

NEMA PREDRASUDA, NEMA SRAMA

Ako se osjećate neugodno vježbajući ispred puno ljudi, program vježbanja kod kuće idealan je za vas. Znojite se koliko hoćete, radite lude yoga poze ili se jednostavno lakše koncentrirate na vježbe bez distrakcija oko sebe. Također možete i upaliti glasnu muziku!

SAMI RADITE SVOJ RASPORED

Najbolji dio vježbanja kod kuće je činjenica da doslovno sami možete raditi što god hoćete kad god hoćete. Pet minuta nakon buđenja ili nakon što dođete s posla - ovo je zapravo odličan način kako uštedjeti na vremenu!