Zanimljivo je kako Calvin Kleinove reklame za odjeću, prikazuju tako malo odjeće

| Lifestyle |

Od reklame za odjeću nekako bismo očekivali da je upravo odjeća u fokusu, Calvin Klein međutim, voli snimati kampanje u kojima su modeli, pa najčešće, goli. Više je brendova čije su kampanje izazvale zgražanje javnosti, poput one simpatične Benettonove, s papom. Ali pobjednik u kontroverznim kampanjama zasigurno je Calvin Klein.


Reklame su često osim golotinje prikazivale i nešto što su mnogi opisivali kao nepremjeren i kontroverzan sadržaj. Protiv nekih kampanja podigla se tolika prašina da su u nekim državama čak bile i zabranjene. Zasluženo ili ne procijenite u nastavku u kojem vam donosimo neke od najkontroverznijih Calvin Klein kampanja.

Calvin Klein, 1980

Prva CK reklama koja je podigla prašinu je ona iz 1980-e s tada petnaestogodišnjom Brooke Shields koja ne dopušta da išta stane između nje i njezinih hlača. Zbog aluzije na petnaestogodišnju djevojčicu koja ne nosi rublje, televizijske mreže ABC i CBS zabranile su reklamu.

Calvin Klein, 1992

Godine 1992. izašla je kampanja s Mark Wahlbergom i tada sedamnaestogodišnjom Kate Moss u toplesu.

Calvin Klein, 1995

Kampanja zbog koje su se oglasile roditeljske skupine, službe za socijalnu skrb, vodstvo Katoličke lige i Američka obiteljska udruga je ona iz 1995. godine koju je snimio Steven Meisel. Čak je odjel pravosuđa morao istražiti kampanju za koju su mnogi naglašavali kako aludira na dječju pornografiju. Calvin Klein na kraju je dokazao da su svi modeli bili odrasli, a istraga je odbačena.

Calvin Klein, 2008

Previše provokativnom proglašena je i kampanja iz 2008. godine s besprijekornom Evom Mendes. U kampanji za parfeme, složit ćemo se odjeća zbilja nije potrebna. Međutim, za neke je i ovo bilo previše pa je TV oglas zabranjen u SAD-u.

Calvin Klein, 2009

Ako ste ikada sumnjali, 2009. godine postalo je sasvim jasno kako Calvin Klein više nego uživa u zabranjenim reklamama. Samo godinu dana nakon što je kampanja zabranjena zbog malo lijepog golog ženskog tijela evo još jedne idealne za zabranu. Kampanja koju je snimio Steven Meisel opet je zabranjena, ne moramo objašnjavati zašto, pogledajte fotografiju. Nakon gole Eve to uopće ne iznenađuje.

Calvin Klein, 2010

Kampanja iz 2010. godine s Larom Stone i tri zgodna, ali razgolićena mladića zabranjena je u Australiji. Naime, odbor za standarde o reklamiranu u Australiji zaprimio je niz žalbi od društava za borbu protiv seksualnih napada. Kampanja se navodno može protumačiti kao silovanje, a fotografija su prema nekima ponižavajuće ne samo za žene, nego i za muškarce.

Nakon i osim toga, čini nam se nije bilo ništa pretjerano kontroverzno, malo golotinje, malo sextinga, malo Justina i Kendall i to bi bilo to. Ako griješimo, ispravite nas.