Zanimljiv način kako se nositi s negativnim ljudima

| Lifestyle |

Nemoguće je u potpunosti izbjeći svu negativnost u životu, no nekim danima nam se čini kao da je posvuda susrećemo - u ljudima s kojima se inače družimo, ali ih je zadesio loš dan; u kolegama s posla koji vječno imaju otrovne komentare; u članu obitelji koji uspije svaku prigodu učiniti znatno manje ugodnom. Iako se može učiniti poput bezuspješnog nastojanja i pokušaja da svaku negativnu interakciju ispravljate i poboljšavate, Mark Goulston, psihijatar na Universityju of California u Los Angelesu, tvrdi da je to moguće te da rješenje kako se riješiti negativnosti leži unutar naše vlastite perspektive.

Goulston tvrdi da se možemo nositi s negativnim ljudima aktivnim podešavanjem vlastite interpretacije njih. U svojoj posljednjoj knjizi "Talking to Crazy", Goulston ocrtava strategiju koju je poduprla znanost. Prvi korak je stvaranje popisa negativnih osobina u ljudima koji vas opterećuju. Koje radnje ili namjere u njihovom ponašanju vas čine toliko ljutima? Zatim, prepoznajte što je suprotno od svih tih nabrojanih loših osobina. Ako mislite da je vaš suradnik arogantan, zamislite ga kao skromnog. Ako mislite da je član obitelji sebičan, zamislite ga kao darežljivog.

Kako aktivirati ovaj plan i ugledati rezultate? Družite se s tim negativnim ljudima kao da su njihove (ranije spomenute) pozitivne osobine istinite. Sljedeći put kad suradnik neće prestati govoriti o vlastitim rezultatima nedavnog projekta, zamislite ga kao da radi sve kako bi poboljšao moral tvrtke. Ne samo da ćete sami osjetiti olakšavanje od stresa koji dolazi s reakcijom na vanjske negativnosti, nego ćete poboljšati svoje odnose i eventualno poboljšati svoje ponašanje. Možda čak kada se odlučite na pozitivne reakcije s toplinom, strpljenjem i razumijevanjem, shvatite da ste precijenili nečiju negativnost.