Zaboravite na nametnike i nabavite ovu magičnu biljku

| Lifestyle |

Menta

Kao savršen zeleni dodatak u bilo koji koktel ili domaće jelo, ova se biljka etablirala u popularano kućansko bilje koje uvijek treba imati pri ruci. No, ispostavilo se da postoji još jedan, još praktičniji način njezine upotrebe izvan kuhinje. Prema Shareablyju, menta, odnsono metvica je "prirodno sredstvo za tjeranje nametnika" kao što su glodavaci, pauci, komarci, mravi.

Uz jaki miris i antibakterijsko svojstvo, metvica je zdravija alternativa tradicionalnim kemijskim (i otrovnim) repelentima za nametnike. Štoviše, biljka je super jednostavan za uzgajanje i potrebno joj je samo malo vode i sunčeve svjetlosti - jednostavno nabavite nekoliko lončanica s metivocm i uživajte u domu bez nametnika i svježe mirisnoj zimi. Shareably također sugerira da nekoliko grančica stavite oko domova kućnih ljubimaca kako biste otjerali i dosadne buhe.

Biljka će vam također dobro doći u borbi protiv zimske prehlade ili gripe. "Metvica ima iznenađujuću količinu ljekovita svojstva, što je čini jednom od najvažnijih korisnih biljaka, ne samo za vaš dom, nego i za vaše zdravlje", piše Shareably. "Ako vas muči želudac, popijte čaj od metvice. Za one od vas koji patite od začepljenih sinusa, prekuhajte vodu i dodajte svježe listiće mente - para će vam ih pomoći očistiti."