Zaboravite na lijekove - izliječite migrenu na ovaj način

| Lifestyle |

Migrene utječu na čak 18% žena u SAD-u i iako su nažalost uobičajena pojava, do učinkovitih tretmana dosita nije lako doći. Ljudi se tako često oslanjaju na lijekove propisane receptom i/ili na prilagodbe u prehrani kako bi se borili protiv zastrašujuće migrene, ali nova studija koju je istaknuo "The Science of Us" New York Magazinea, pokazuje rezultate koji upućuju na to da bi tradicionalna medicinska praksa mogla biti učinkovito rješenje.

Nova studija objavljena u časopisu JAMA Internal Medicine koju je provela skupina kineskih znanstvenika, pokazuje da akupunktura "značajno smanjuje" učestalost migrena bez aure. 249 bolesnika u dobi od 18 i 65 godina koji pate od migrene bez aure dva do osam puta mjesečno, bilo je podijeljeno u tri skupine - jedna je skupina primila pravu akupunkturu, druga je primila "lažnu" akupunkturu, a treća je skupina na listi čekanja za liječenje migrene. Bolesnici u prvoj skupini koji su primili pravu akupunkturu doživjeli su smanjenje učestalosti migrena s pet puta mjesečno na samo tri.

Dok ovi rezultati izgledaju obećavajuće, potrebno je više istraživanja prije nego akupunkturu počnemo smatrati glavnim lijekom za liječenje migrene.