Za 12 sati možete pronaći bilo koju osobu preko društvenih medija

| Lifestyle |

Da biste neku osobu, o kojoj ne znate gotovo ništa i bez obzira na to gdje živi, pronašli putem društvenih medija potrebno je svega 12 sati, zaključili su stručnjaci. Institut za nauku u Abu Dhabiju proveo je istraživanje kojim je dokazano da je svijet danas previše povezan i da nije potrebno ni mnogo muke niti mnogo truda da biste bilo koju osobu pronašli preko društvenih medija.

Alex Rutherford i njegov tim napravili su eksperiment nazvan Tag Challenge. Cilj je bio pronaći pet osoba iz pet različitih gradova u Sjevernoj Americi i Europi, a jedino što su o njima znali je kako izgledaju (na osnovu fotografije), grad u kojem žive i znali su da će nositi majicu na kojoj piše Tag Challenge. Za samo 12 sati uspjeli su pronaći tri od pet osoba. Kako su istaknuli, njihova strategija bila je najprije pronaći osobe koje im zaista mogu dati korisne informacije, umjesto da se raspituju kod mnogo većeg kruga ljudi.

"Taj fenomen najviše se ogleda u moći društvenih medija", istaknuo je Rutherford dodavši da je veoma bitno to što se preko društvenih medija brzo i lako može mobilizirati ciljana skupina, korištenjem geografskih informacija. On smatra da geografski kriteriji i informacije koje omogućavaju današnji društveni mediji  smanjuju udaljenost među ljudima.