Vrijeme u danu kad je najbolje vježbati

| Lifestyle |

Vježbanje

Kada govorimo o slavnim ženama kojima se divimo, od izvršnih direktorica do istaknutih glumica, sasvim je uobičajeno da im je prioritet vježbanje u jutarnjim satima. Njihova argumentacija ima smisla - Eva Longoria tvrdi: "Čim se alarm oglasi, uskačem u tenisice i odlazim na vježbanje. Jednostavno ne mogu odugovlačiti. Moram se ustati i otići, inače neću stići vježbati."

Ako vaša jutarnja rutina uključuje tjelovježbu jakog intenziteta, niz istraživanja sugerira da činite pogrešku. Umjesto toga, PureWow ističe da je najbolje doba dana za vježbanje zapravo večer. Evo zašto:

Vježbanje

Vaši su mišići ukočeni ujutro.

Sati neaktivnosti čine jutro ne baš idealnim vremenom za vježbanje. Čim ustanete iz kreveta, vaši mišići mogu biti ukočeni zbog ležanja još neko vrijeme što znači da se morate temeljito protegnuti i pripremiti svoje tijelo za teretanu. S druge strane, do kraja dana vaša će temperatura tijela porasati, a vaše će tijelo postati bolje opremljeno za tjelesne napore.

Vježbanje navečer pomoći će vam zaspati.

Studija sa Sveučilišta u Kaliforniji pokazala je da su ljudi koji vježbaju u večernjim satima u stanju mirno spavati samo 30 minuta nakon što napuste traku za trčanje. Zašto? Istraživači tvrde da je zbog smanjenja krvnog tlaka i napetosti u mišićima nakon trčanja.

Vaš pluća funkcioniraju bolje noću.

Zbog promjene rutine i postavljanje treninga u večernje sate, lakše ćete moći povećati intenzitet vježbanja. Istraživanjem objavljenom u časopisu International Journal of Clinical and Experimental Medicine utvrđeno je da pluća funkcioniraju 6% bolje navečer nego ujutro.