Vježba u trajanju od 15 minuta učvrstit će vaše tijelo u samo 3 tjedna

| Lifestyle |

U današnjem sjedilačkom načinu života kretanja i tjelesne aktivnosti je sve manje, u uredu sjedimo, do posla idemo tramvajem ili automobilom, kada dođemo kući nakon cjelodnevnog rada već smo toliko umorni da je jedino što možemo napraviti odmoriti se, a bilo kakva tjelesna aktivnost se odgađa dok ne dođu prve zrake sunca i temperature koje nas tjeraju da otkrijemo više kože i tijela. Tada svi mahnito počnu vježbati, i to je dobro, ikakva tjelesna aktivnost je bolja nego nikakva.

Međutim, sa samo 15-ak minuta na dan, nekoliko puta tjedno možemo učiniti puno, to nas neće samo učiniti zgodnima i čvrstima, nego ono još bitnije, zdravima, otpornijima i snažnijima.
Vježbanje ljudskom tijelu osigurava bolju pokretljivost, povećanje mišićne mase, kontrolu tjelesne težine, smanjenje stresa, poboljšanje spavanja, povećanje čvrstoće kostiju, poboljšanje disanja i puno drugih benefita koji su nam potrebni u očuvanju zdravlja.
Ako si možete priuštiti vježbanje uz pomoć stručnih savjeta trenera, to je sjajno, međutim, ako ne, informirajte se na internetu. Na YouTube-u postoji niz videa s trenerima koji će vam detaljno objasniti kako i koje vježbe izvoditi, samo ih pomno slušajte i promatrajte, možda će vam trebati nekoliko dana da uhvatite ritam, ali vjerujte isplati se. 

Možda se tri tjedna ne čini kao puno vremena, i nije, ali u 3 tjedna primijetit će te ne samo fizičke benefite vježbe, nego i one psihičke koje su još važnije. Nakon toga više nećete imati razloga prestati vježbati.

15-Minute Beginner's Low-Impact Cardio Workout | Class FitSugar