Uz pravilnu njegu Božićna zvijezda može preživjeti do sljedećih blagdana

| Lifestyle |

Trikovi uz koje će Božićna zvijezda dugo krasiti vaš dom

Božićna zvijezda je uz božićno drvce jedan od neizostavnih blagdanskih ukrasa. Iz prikladnu njegu ova raskošna biljčica ne samo da može potrajati mjesecima, već može dočekati i sljedeće blagdane u vašem domu.

Trikovi uz koje će Božićna zvijezda dugo krasiti vaš dom
@lucy_lucy78

Božićna zvijezda voli toplinu i svjetlost, ali je ipak trebate držati podalje od direktnog sunca i izvora topline poput radijatora. Optimalna temperatura za božićnu zvijezdu je od 15 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Trikovi uz koje će Božićna zvijezda dugo krasiti vaš dom
@fleurs_leb

Zalijevajte je često i po malo, svaka 2 do 3 dana stavite je u posudu s vodom i ostavite neko vrijeme da se „napije“. Pazite, nikad je ne prezalijevajte! Bolje i suha zemlja, nego prenatopljena.
Kako bi božićna zvijezda procvjetala i idućih godina i blagdana, nakon što joj otpadnu cvjetovi potrebno ju je skratiti na visinu od desetak centimetara i premjestiti je na hladnije mjesto. Ostaviti je u „stanju mirovanja“ s povremenim zalijevanjem do proljeća kada ju je potrebno presaditi u nekoliko centimetara veću posudu gdje opet počinje rasti. I tako je možemo imati i za dogodine...