Uz pomoć ovih savjeta više nikad nećete koristiti glačalo

| Lifestyle |

FOTO: PROSECCO AND PLAID
FOTO: PROSECCO AND PLAID

 Kako je moguće da se u 2016. godini još uvijek oslanjamo na stol za peglanje i pritisak vrućeg glačala na robu kako bismo izgledali reprezentativno? Mi mislimo da je vrijeme da vratite ove aparate u ormar gdje im je i mjesto te otkrijete nekoliko novih načina kako se riješiti nabora na odjeći, poput prave moderne žene kakva i jeste. 

ZA KOŠULJE: KORISTITE PEGLU ZA KOSU

Dok ukroćujete šiške, iskoristite svoju peglu i popravite detalje na vašoj košulji poput ovratnika, rukava, obruba. Ovaj trik će vas spasiti u ona užurbana jutra. 

ZA HLAČE: UBACITE IH U SUŠILICU SA VLAŽNIM RUČNIKOM 

Traperice su vam danima zgužvane na stolcu u sobi? (Ne osuđujemo.) Jednostavno ubacite traperice u sušilicu zajedno s vlažnim ručnikom ili običnom krpom te ostavite na srednjoj jačini cca 15-tak minuta. Momentalno su ravne.

ZA CASUAL HALJINE: KORISTITE SUŠILO ZA KOSU

Svi su već doživjeli situaciju u kojoj je vaš ormar toliko krcat da se to očigledno vidi na vašim haljinama koje vise u ormaru. Sve što vam treba je sušilo za kosu kojim ćete prijeći preko tkanine bez da ju dodirujete. Neće djelovati tako efikasno na gustom pamuku i lanu, ali pletivo i svila odmah će se izravnati.  

FOTO: EAT SLEEP WEAR
FOTO: EAT SLEEP WEAR

ZA KOKTEL HALJINE: OBJESITE HALJINE U KUPAONICI 

Onu svilenu haljinu koju želite odjenuti večeras baš treba dobro popeglati. Objesite ju u kupaonici, zatvorite vrata, ugasite ventilator i otuširajte se vrućom vodom. Dok obrijete noge te operete kosu i vaša će haljina biti spremna za izlazak.

ZA SVE DELIKATNO: KORISTITE ČAJNIK 

Možda je u pitanju vaš vintage Hermès šal, a možda remen od materijala na vašoj haljini. Za sve male i delikatne dijelove, zakuhajte vodu u čajniku i uperite paru iz posude prema problematičnim područjima na odjeći.