Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom!

| Travel |

Zadar - najbolja europska destinacija

Već 7 godinu za redom putem  European Best Destinations internetske platforme birala se najbolja europska destinacija - ove je godine glasovalo čak 288 992 ljudi, a titulu najboljeg među konkurencijom koju su činili Beč, Amsterdam, Azori, Plovdiv, Prag, Atena, Nicosia, Berlin, Rim, Madrid, Pariz, London, Novi Sad, Barcelona, Kotor, Bruxelles, Milan, Nantes i Edinburg, uvjerljivo je osvojio naš prekrasan grad Zadar!

Prošle je godine titulu najbolje europske turističke destinacije odnio Bordeaux između više od 320 000 glasova. U usporedbi s 2014. godinom, spominjanje Bordeauxa u svjetskim medijima kao turističke destinacije u 2015. godini povećalo se za čak 74% i uvelike pridonijelo razvoju turizma. Nadamo se da će još bolje turističke rezultate ove godine ostvariti upravo grad s naljepšim zalaskom sunca na svijetu.

Zadar - najbolja europska destinacija

European Best Destinations je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja je nastala kako bi promovirala kulturu i turizam u Europi. Obraćajući se publici e-građana, EBD igra važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu. Organizacija je postala mjesto susreta turističkih ureda i svjetskih putnika te jedna od glavnih platformi koje nude načine kako otkriti ljepote Europe – s čak više od 355 europskih odredišta!

Od 2009. godine EBD radi s velikim turističkim uredima u Europi kako bi nagradili i istaknuli destinacije koje putem njihoveweb stranice i društvenih mreža (+2,5 milijuna posjetitelja i tisuće sljedbenika na Facebooku, Twitteru, Google+-u, Pinterestu, a broje čak 26 milijuna eura u medijskom pokroviteljstvu) posjetitelji označe kao najbolje.

Svjetski putnici tako imaju pristup najboljim fotografijama, videima, turama od 360 stupnjeva, turističkim vodičima, top stvarima koje trebaju učiniti na određenoj lokaciji te glavnim društvenim mrežama za više od 355 destinacija: od Aachena do Zadra!