10 najboljih otoka na cijelom svijetu

| Travel |

10 najljepših otoka na cijelom svijetu
10 najljepših otoka na cijelom svijetu

 Kad bismo imali sav novac ovog svijeta vrlo vjerojatno bismo proveli ostatak svog života na jet-set lokacijama i selili se s jednog tropskog mjesta na drugo. Možda jednog dana... Za sada, samo sanjamo o njima. I u nastavku donosimo 10 najsavršenijih i najljepših otoka cijelog svijeta.

Plus: naravno da se i jedan s naše Jadranske obale našao na popisu!

 

ST. LUCIA

Postoji razlog zašto je St. Lucia stalno na popisu najromantičnijih otoka svijeta. Ali postoji još toliko puno više stvari koje možete raditi na ovom mjestu. Vulkanski otoci, plantaže kakaovca i planinarenje kroz prašume i slapove... 

SANTORINI

Možda trenutno najpopularnije mjesto u Instagram svijetu. Ovaj grčki otok neće razočarati sve željne predivne arhitekture i pogleda koji oduzimaju dah.  

BALI

Aktivni vulkani i antički hramovi samo su neke od atrakcija Balija. Plus: postoji i cijeli onaj Jedi, Moli, Voli duhovni kut gledanja. Iako je najpopularniji kao destinacija za medeni mjesec, također je i 100% vrijedan vaše pažnje pa iako ne planirate vjenčanje uskoro. 

CAPRI

Glamurozan otok talijanske obale nezaobilazna je destinacija za sve zaljubljenike u prirodu, putovanja i Italiju. Možete li tek zamisliti hranu na Capriju?

KHAO PHING KAN

Nadimak mu je "otok Jamesa Bonda", jer je ovaj Tajlandski dragulj otkriven tek nakon što smo za njega čuli u filmu The Man with the Golden Gun. Najbolji način kako doći ovdje je gliserom iz Phuketa. Jednom kada dođete, nećete nikada htjeti otići.

MAUI

Plave lagune? Bajkovite planine? Jedinstveni zalasci sunca? Da, da i da. Na Mauiju ćete također vidjeti i neke od najnevjerojatnijih plaža na svijetu.

WAIHEKE ISLAND

Ovaj otok Novog Zelanda izgleda kao da su spojili neko čarobno englesko selo i Kalifornijsku plaža. Obožavat ćete i brojne vinograde ovog otoka, kao i sve Sauvignon Blancove koji vam se nude...

MALLORCA

Na ovom Španjolskom otoku vrijeme kao da je stalo - opušteni ručak protegnut će se satima, a prekinuti ga mogu možda eventualno nove boce vina koje vam pristižu na stol...

BORA BORA

Ovaj otok francuske Polinezije lako možemo objasniti u jednoj riječi: RAJ. Cijeli otok je dug samo 10 kilometara, ali se na njemu nalaze čak sva vulkanska kratera, pješčane plaže, plave lagune i Matira Beach - jedna od onih čarobnih, pješčanih plaža koje smo navikli vidjeti u filmovima.

HVAR

Hrvatski dragulj Jadranskog mora posljednjih je nekoliko godina stekao nevjerojatnu popularnost. Stranci ga apsolutno obožavaju - i to sa svakim razlogom! Cijeli otok izgleda kao da je dio seta "Igra prijestolja", a ako ničime, turiste ćemo svakako osvojiti savršenom ponudom hrane i pića (za koju mnogi turisti ocjenjuju kao najboljom na cijeloj Dalmatinskoj obali). Svježi jastog i skupocjena vina? Da, to je naš Hvar!