Terraneo, FOR i Garden festival na listi 10 najboljih europskih festivala prema Forbesu

| Travel |

Terraneo festival
Terraneo festival

U svom članku o vodećim ljetnim festivalskim destinacijama magazin Forbes je, sasvim zasluženo,  uvrstio hrvatske festivale na listu, a uz Terraneo,  spominju se i FOR festival na Hvaru, kao i Garden festival u Tisnom. Lista deset najboljih europskih festivala u 2013. godini, definitivno ne bi bili potpuna bez hrvatskih festivala koji osvajaju strane državljanine i dovede ih turistički u Hrvatsku. Navode kako se Hrvatska polako nameće ko festivalska zemlja za mlade i kako skoro pa ne prođe ni vikend, a da se ne održava neki atraktivan ljetni festival. Za FOR festival navode da oodlično iskorištava ljepote Hvara te da donosi prekršt lokalnih aktivnosti, kod Garden Festival opisuju Tisno, dok ih kod Terraneo festivala facinira zanimljiva lokacija održavanja.

Povodom ove velike objave, iz Terranea su izjavili: "Ovaj utjecajni časopis je potvrdio ono u što desetine tisuća vjernih posjetitelja Terraneo festivala već treću godinu za redom iznova uvjeravaju - Terraneo je nezaobilazno mjesto, koje spaja sve najbolje što ljeto nudi u nezaboravno iskustvo, pojačano koncertima najvećih svjetskih i regionalnih izvođača današnjice."

Inače, ovo je samo još jedno priznanje za ovaj šibenski festival koji se ove godine održava od 7. do 9. kolovoza. Britanski list The Telegraph je dvije godine za redom uvrstio Terraneo na listu 10 najboljih europskih ljetnih pop i rock festivala, uz rečenicu: „Ovaj petodnevni, ekološki orijentiran festival, smješten pored atraktivne šibenske luke, nudi aktualne izvođače, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju izlete brodom na otoke i u obližnje nacionalne parkove." Ipak, ono što dolazi kao najveće priznanje je povjerenje posjetitelja, koji su prošle godine, njih 1000, u samo tjedan dana kupili ulaznice, a da još nije bio objavljen ni jedan izvođač.

Ove godine od 07. do 09. kolovoza na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupaju The Prodigy, My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia i Icarus Down. Program po danima i informacije o izvođačima možete pronaći na službenoj Terraneo web stranici.

Za sve zainteresirane, u prodaji je ograničeni paket dnevnih festivalskih ulaznica po posebnoj cijeni od 200 kn, dok je cijena festivalske ulaznice 419 kn. Cijena kamp ulaznice je 200 kn (+21 kn boravišne pristojbe). Ulaznice možete kupiti na prodajinim mjestima Eventima.