Tajland otvorio prvi turistički sud?

| Travel |

Tajland
Tajland

U pokušaju da osiguraju strance i unaprijede turizam, Tajlanđani su odlučili pokrenuti prvi turistički sud u državi, čiji je cilj zaštititi putnike od beskrupuloznih poslovanja i kriminala. Pilot projekt prvo će biti otvoren u Pattayji ovog tjedna i primati će žalbe turista, još devet sudova bit će otvoreno na popularnim turističkim destinacijama poput Bangkoka, Krabija, Samuija, Chiang Maija i Phuketa. Sud u Pattayji će biti otvoren od 16:30 do 20:30 te rješavati slučajeve osobne sigurnosti i ilegalnog poslovanja.

Osnivanje ovog suda je odgovor na povećan broj incidenata i kriminala nad turistima. Prema izvještajima koje je pripremilo Overseas Security Advisory vijeće SAD-a, džeparenje, otimanje torbica i krađa kreditnih kartica turistima su drastično povećani. Najčešći slučajevi su krađe u kojima lopov ukrade torbicu dok je na motociklu. Prošle godine jedna od krađa je pošla po zlu i australski turist je izboden nasmrt.

Kako bi se turisti osjećali dobrodošlima u Pattayji, koja je izgradila reputaciju grada s mrzovoljnim i nepristojnim stanovništvom, objavljen je priručnik u kojem su upute kako postupati prema turistima i priuštiti im razonodu bez obzira na to iz koje države ili kulture dolazili. Što mislite o ovom potezu?