Ovo je najljepši otočni resort na svijetu

| Travel |

Michaelis Boyd Associates, arhitektonski studio iz Londona nedavno je završio s redizajnom "Benguerra Lodgea", luksuznog resorta koji se nalazi na netaknutom otoku u Indijskom oceanu. Projekt je uključivao kompletnu obnovu i modernizaciju postojećeg doma na Benguerra otoku, drugom najvećem otoku unutar arhipelaga Bazaruto u Mozambiku. Resort je smješten u šumi pored bijele pješčane plaže s putevima koji vode do glavnih područja i petnaest soba za goste.

Benguerra Lodge

Elementi tradicionalne lokalne gradnje, uključujući slamnate krovove, robusne zidove i strukture od drva kombinirani su sa suvremenim dizajnom kako bi stvorili elegantne prostore koji ostaju prozračeni unatoč vrućini u Mozambiku. Obnovljena je postojeća loža koju je vrijeme doista istrošilo, a Michaelis Boyd je tako zadržap bogatu baštinu otoka.

Benguerra Lodge

Tradicionalni mozambički način obrade materijala i materijali su odabrani kako bi bili rame uz rame s elementima portugalskog kolonijalnog dizajna, kao što su tkanine bogate uzorcima ili ručno rađene pločice od terakote. Glavni pristup projektu usmjeren je na održavanje i poboljšanje lokalnog okoliša te zaštiti životinja. Drvene palube se često otvaraju kako bi omogućili lokalnim palmama da slobodno rastu, dok su otpadne vode iz resorta recikline i pretvorene u vodu za navodnjavanje okolnih biljaka i drveća.

Benguerra Lodge