Najromantičnije zimske destinacije na svijetu

| Travel |


Zima je definitivno doba romantike: romantične šetnje ispod uličnih svjetljiki, topli zagrljaji, duge večeri... Ima li boljeg načina za zavesti voljenu osobu od iznenađenja s magičnim bijegom u zimsku bajku? Naše top destinacije za taj bijeg smještene su na raznim krajevima svijeta, a svaka od njih ima vlastiti zamrznuti oblik privlačnosti. Zato zgrabite svog partnera i odvedite ga na putovanje na jedno (ili više) od sljedećih odredišta, jer je "Najljepše doba godine" tamo zasigurno još i ljepše.

1. Finska

 

Jedno od najromantičnijih zimskih odredišta na svijetu nalazi se na europskom području. Finska je savršena zemlja ako želite vidjeti Sjeverna svjetla i maziti se u staklenom igloo-u u hotelu Kakslauttanen dok razne boje krase nebo iznad vas. Također biste trebali posjetiti ledeni hotel koji se nalazi u Snowcastle of Kemi gdje se izložba ledenih skulptura svake godine ponovno oblikuje na neku drugu temu (ove godine tema je Alice in wonderland) te jesti u restoranu koji je cijeli napravljen od snijega. Jesmo li spomenuli da nikako nesmijete propustiti posjed Djedu Mrazu?

2. Švicarska


Švicarska je zemlja prepuna elegancije- činjenica koja je još točnija kada je država prekrivena snijegom. Zaljubite se u predivne Alpe, prošećite gradom prepunim umjetničkih galerija, posjetite trgovine s najboljom čokoladom na svijetu, a zatim se pripremite za vožnju kočijom na vrhu ledenog jezera St. Moritz. Ako vam je ipak teško odlučiti se samo za jedno mjesto koje ćete posjetiti, predlažemo vožnju vlakom Glacier Express koja je idealan način da doživite najbolje od Švicarske.

3. Japan


Zemlja koja pruža bezbroj zimskih aktivnosti koje možete iskusiti, a nikako nesmijemo ni zaboraviti njihovu očaravajuću kuhinju i razne specijalitete. Provedite dan opuštajući se u njihovom tradicionalnom "onsenu" čiji će prirodni vrući izvori u vama pobuditi osjećaj Zena, ili ako ste više sportski tip skijajte po raznim padinama kojih ima po cijeloj zemlji, također preporučamo da probate njihov lokalni sport koji se zove "snowsurfing"

4. Kanada


Quebec je bez sumnje jedno od najromantičnijih mjesta na svijetu. Ovo područje je zapravo toliko povijesno da se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Šetnja  kamenim ulicama prošlosti stoljetnih zgrada, butika i bistroa prekrivenih snijegom ili uživanje u pogledu na rijeku Saint Lawrence dok jedete sir i pijete vino savršen su način za provesti zimu. Montreal je također grad koji ne smijete zaobiči. Opustite se sa spa danom u Bota Boti ili se zaputite prema Banff Nacionalnom Parku.

5. Njemačka


Ako vas privlače blagdanski duh, zima i zabava, pakirajte vaše torbe i posjetite svjetsko božićno središte te jedan od najvećih advenata na svijetu: Njemačku. Nastavite bavarsku romantiku u mnogim povijesnim dvorcima, možete posjetiti i razne muzeje te vidjeti najljepši "street art". Također, nikako nesmijete zaobići njemačke barove i popiti koju pivu.

6. Amerika, New York


Jedno od najpoznatijih zimskih destinacija, upravo je ovaj veliki, svjetleći grad prepun brojnih atrakcija kao što je šarmantna šetnja uz ulicu Hudson's Warren te planinarenje oko Ludlowville-ovih smrznutih slapova ili romantično klizanje na otvorenom klizalištu u parku Bear Mountain State sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. New York je odličan i za ljubitelje umjetnosti, povijesti ali i shoppinga, a svakako morate posjetiti i najpoznatiji park na svijetu, Central Park.