Hotel u Sydneyu nudi besplatno spavanje korisnicima Instagrama?

| Travel |

Boutique hotel 1888 koji se nalazi u Sydneyu svojim gostima nudi besplatno spavanje! Naime, svi gosti koji se fotografiraju u predvorju hotela te podijele tu sliku na svom Instagram profilu, pod uvjetom da imaju najmanje deset tisuća followera, ne moraju platiti spavanje u ovom izvrsno uređenom hotelu. Na ovaj način hotel će dobiti "besplatan" publicitet, a neka od fotografija koje snime korisnici Instagrama možda završi na zidu neke od 90 soba, koliko ih ovaj hotel ima u ponudi. 

Kao što se i očekuje, bežični internet je ovdje besplatan, a svaka soba ima i po jedan iPad. Paul Fischman, izvršni direktor kompanije 8Hotels u čijem je vlasništvu "Instagram hotel" kaže da oni nude sve što je potrebno modernom putniku. "Oduvijek postoji jaka veza između fotografije i putovanja, a ljudima je postalo važno osim posjećivanja lijepih mjesta i njihovo fotografiranje te dijeljenje s prijateljima na društvenim mrežama" rekao je Fischman. 

Ovo pak  nije prvi hotel inspiriran društvenim mrežama jer je u kolovozu na Mallorci otvoren hotel na temu Twittera koji gostima omogućava da se odjave putem interneta, a mogu chatati s ostalim gostima hotela, dijeliti fotografije zahvaljujući posebnom hashtagu kao i komunicirati s osobljem putem Twittera.  Što mislite o ovom novom trendu?