Glavni razlog zašto biste trebali putovati više

| Travel |

Putnik

 ko vam raskošne Instagram fotografije s fantastičnih lokacija nisu dovoljno uvjerljive, novo istraživanje iz Pricelinea natjerat će vas da kupite kartu i otputujete pa možda već sutra. Istraživanje je pokazalo da je putovanje broj jedan "popravljač" raspoloženja za Amerikance, a više od polovice ispitanika tvrdi da putovanja poboljšavaju mentalno zdravlje i čine ih najsretnijima - čak više i od vježbanja i od shoppinga.

Priceline je naveo i pomoć Wakefield Research Groupa za istraživanje koje je provedeno online i putem e-pošte u razdoblju od 1. ožujka do 4. ožujka 2016. godine. Korišten je nacionalno reprezentativan uzorak od 1005 Amerikanaca u dobi od 18 i više godina, a pitanja su se na istraživanju odnosila na putničke navike i planove, otkrivajući činjenicu da nije potrebno otići na dugi izlet kako bi vam se raspoloženje znatno popravilo. Postojale su neke varijacije u odgovorima kada je na red došlo pitanje vezano uz izlet koji vas najviše opušta: 35 posto muškaraca i žena smatra romantična putovanja ponajviše opuštajućima, nakon čega slijedi 33 posto onih koji preferiraju posjete obitelji, a 23 posto opredjeljuju se za putovanja s bliskim prijateljima. Štoviše, ispitanici bi najrađe u prosjeku imali sedam odmora godišnje, ako im njihov rad i budžet to dozvoljava. 

S obzirom na činjenicu da aktivnosti poput vježbanja znanstveno dokazano stvaraju endorfin i potiču vaše raspoloženje, ovi rezultati ankete malo su iznenađujući. U najmanju ruku, oni mogu poslužiti kao još jedan razlog da se upustite u novu putničku avanturu.