Festivali postaju vodeći trend u Hrvatskom turizmu!

| Travel |

Festivali postaju vodeći trend u Hrvatskom turizmu!
Festivali na Zrću su svjetski poznati

Sve češće se Hrvatska veže uz glazbu i party programe, a time se danas bavi i sve više stranih medija. Postaje li glavni turistički proizvod Hrvatske upravo partijanje na domaćim festivalima?

Samo jedni od domaćih popularnih festivala su festivali na plaži Zrće (Hideout, Fresh Island, HTC Papaya Day&Night, Sonus i Dj Mag) te Ultra u Splitu, Outlook u Puli, The Garden u Tisnom i mnogi drugi.

Festivali postaju vodeći trend u Hrvatskom turizmu!
I ovo ljeto u Hrvatskoj nas čeka nezaboravan provod!

Prvo veliko priznanje uslijedilo je od časopisa The Guardian koji je pisao o ljepotama Hrvatske, ali i tome kako smo super destinacija za nezaboravno ljeto. Ovih dana nova priznanja dolaze od strane Nizozemskog portala Festival Calendar koji Hrvatsku predstavlja kao zemlju garantirano dobrog provoda i lijepog vremena, opuštenih ljudi, niskih cijena, netaknute prirode, gostovanja najvećih svjetskih zvijezda te posebno – raznovrsnih festivala. Tu dodatnu prednost daje našim festivalima (čak naspram velike Ibize!) jer imamo festivale na otvorenom i zaista raznovrsne glazbene programe. Prisjetimo se, u Splitu je pravo osvježenje dovela Ultra koja je iz sezone u sezonu popularnija, Outlook u Puli daje miks elektronike, hip hopa, drum and basea, soula i mnogih drugih žanrova dok u dobrom rapu možete uživati na najpopularnijem hip hop festivalu na moru, Fresh Islandu; A nabrojali smo programe tek tri poznata festivala!

Festivali postaju vodeći trend u Hrvatskom turizmu!
Zanimljive statistike s Beatporta!

Ugodno iznenađenje uslijedilo je i od američkog portala Beatport. Oni su proveli istraživanje o najčešćim odabirima i navikama ljubitelja festivala i pritom posebno izdvojili goste Velike Britanije i goste iz ostalih zemalja svijeta, no nama je najinteresantnija bila stavka - u kojoj se državi održao festival kojeg ste posjetili? Od 80 ponuđenih svjetskih festivala, najviše ljudi je posjetilo upravo naše festivale!

Radi ovih podataka vjerujemo da nas očekuje još vruća ljetna sezona.

Festivali postaju vodeći trend u Hrvatskom turizmu!
Fresh Island se pokazao iznimno uspješnim prošle sezone