Evo zašto ćete ovoga ljeta putovati daleko jeftinije

| Travel |

Ljetovanje

Između izobilja sunca i ljetnih petaka, topli vremenski mjeseci su idealno vrijeme za planiranje bijega i putovanja. Ako se niste već odlučili kamo otići na putovanje kako biste si uzeli prijeko potreban odmor, neka ovaj nedavni članak iz Condé Nast Travelera posluži kao ohrabrenje.

Publikacija je otkrila da će ovog ljeta putovanja biti najjeftinija u posljednih nekoliko godina, a prateći tu tvrdnju, Travelzoo projekti koji planiraju putovanja, nude odmore koji su više od 40 posto jeftiniji od prošle godine. Treba li vas stvarno dodatno uvjeravati? Saznajte zašto je ovo ljeto idealno vrijeme za neostvarena putovanja...

Zika

Iako nema ništa pozitivno oko ove zdravstvene krize, virus je jedan od razloga zašto je pala cijena destinacijama kao što su Karibi, Južna Amerika i Meksiko. Ako ne planirate ostati trudni, rezervirajte ove destinacije - potražnja se drastično smanjila baš kao i cijene.

Cijene avionskih karta

U prosjeku, letovi su navodno 12 posto jeftiniji nego što su bili prošle godine zahvaljujući padu cijena nafte u kombinaciji sa smanjenjem zračnih pristojbi u proteklih godinu dana. Zrakoplovna konkurencija mogla bi dovesti do šokantno niskih cijena avionskih karata.

Snažan dolar

Stabilan dolar uvijek znači pojeftinjenje putovanja. Iskoristite sada, jer ne znamo do kad će taj trend trajati.

Cijene noćenja

Hotel ima sve i više i više, što znači da je potrebno više popunjavanja i niže cijene. Najjeftinije sobe će biti na najvećim tržištima (mislimo NYC), gdje su hoteli jako rašireni pa pokušajte rezervirati putovanje prema najboljem i najjeftinijem hotelu.