5 najpopularnijih novih svjetskih destinacija

| Travel |

5 najpopularnijih novih svjetskih destinacija
5 najpopularnijih novih svjetskih destinacija

 Tražite inspiraciju za sljedeće putovanje? Želite otputovati na neku novu, ne toliko populariziranu destinaciju, a i dalje organizirati putovanje iz snova o kojem sanjate? Samo zato što još nije vrijeme za odlazak na plažu i kupanje u našem moru ne znači da morate ostati kod kuće. 

U nastavku saznajte kojih 5 svjetskih destinacija postaju jednim od najpopularnijih i najtraženijih mjesta za putovanje - i preduhitrite sve svoje prijatelje savršenim fotkama i doživljajima koje nikad nećete zaboraviti. 

MOZAMBIK, AFRIKA

Ova južno-afrička zemlja nudi savršenu kombinaciju avanture (safari!) i opuštanja (ocean!). Arhitektura kolonijalne povijesti te ludi noćni život savršen su kontrast pješčanim plažama, nevjerojatno plavom moru i divljim savanama - što ovu zemlju čini i savršenom destinacijom za medeni mjesec. Jahanje na slonovima, ronjenje oko koraljnih grebena i svježa morska večera uz zvuke jazza u lokalnom baru, samo su neki od prijedloga koje imamo za vas. 

Mozambik, Afrika
Mozambik, Afrika

ADELAIDE, AUSTRALIJA

Ovaj grad na južnoj obali Australije prava je poslastica za ljubitelje kulture - zahvaljujući nevjerojatnoj glazbi, kulinarskoj sceni, festivalima, botaničkim vrtovima i središnjem trgu koji daje ovom gradu karakter i šarm. A da ne spominjemo odlazak u Barossa Valley - novu vinsku regiju malo izvan grada. 

Adelaide, Australija

DUORO VALLEY, PORTUGAL

Vrlo vjerojatno ste već upoznati s Algarve regijom, poznatoj po nevjerojatnim plažama, ali Duoro Valley u sjevernom Portugalu također bi se trebao naći na vašoj listi putovanja. Ova vinska regija još uvijek je relativno neotkrivena, barem u usporedbi s nekim trendi destinacijama, ali svakako ju trebate uzeti u obzir! 

Duoro Valley, Portugal
Duoro Valley, Portugal

GVADALUPA, KARIBI

Ovaj čarobni otok, koji često uspoređuju sa St. Barthsom - jer su nevjerojatno slični, osim što ćete ovdje potrošiti puno manje novaca, najavljena je kao nova IT karipska destinacija. Obožavat ćete zalaske sunca, ležanje na plažama i gledanje dupina, a o romantičnim šetnjama i ronjenju nećemo ni razmišljati...

Gvadalupa, Karibi

AARHUS, DANSKA

Inspirativan grad Aarhus drugi je najveći grad u Danskoj (nakon Kopenhagena). Poznat je po nevjerojatnoj kulinarskoj sceni, ali nudi i nevjerojatno iskustvo arhitekture i umjetnosti, inovativnih te tradicionalnih Danskih obilježja. Apsolutno ćete uživati u čarima danskog grada i kulture, a vaš Instagram profil nikad više neće biti isti.

Aarhus, Danska
Aarhus, Danska