TOP 10 pjesama odabranih za prvi ples na vjenčanju

| Lifestyle |

Vjenčanje

Odabir (prave) pjesme za prvi ples svakako je jedan od ključnih elemenata svakog vjenčanja koji može mladence ponekad pomalo i izluditi. Naravno, čest je slučaj da određena pjesma ima određeno značenje za mladence iz prošlosti pa je zato odabiru, no neki ih imaju ili previše ili jednostavno nemaju pjesmu koja bi "pristajala" prvome plesu. Iako, ako se pita nas, pjesma koja ne pristaje prvom plesu ne postoji, no ako želite udovoljiti formi vjenačnja, sebi, partneru ili uzvanicima, Spotify je objavio čak dva popisa s najboljim svadbenim pjesmama na svijetu za 2016. godinu.

Nakon analize gotovo 400000 međunarodnih popisa pjesama, balade Johna Legenda "All of Me" i Eda Sheerana "Thinking Out Loud" osvojile su prva mjesta. Bilo je nekih zanimljivih izbora pjesama za prvi ples kao što su Pharrellova pjesam "Happy", Van Morrisonova "Brown Eyed Girl" i dva klasika - Whitney Houston "I Wanna Dance With Somebody" te Etta James "At last".

U Hrvatskoj trenutno najpopularnija je pjesma Petra Graše "Moje zlato" i "Lutko" benda S.A.R.S., a najnoviji hit Nine Badrić "Dani i godine" postaje najtraženija pjesma za prvi ples.

Donosimo vam 10 pjesama koji po našem izboru savršeno pristaju prvome plesu:

1. Ed Sheeran - "Tenerife Sea"

2. John Legend - "You & I (Nobody in The World)

3. Nina Badrić - "Dani i Godine"

4. Coldplay - "Yellow"

5. Moda - "Tappeto di Fragole"

6. Pavel - "Zbog tebe"

7. Adam Levine - "Lost Stars"

8. Johnny Cash & June Carter - "Jackson"

9. The Killers - "Shot At The Night"

10. Oasis feat. Coldplay - "Live Forever"