Tko živi sretniji samački život; žene ili muškarci?

| Lifestyle |

Instagram/@weworewhat

Žene koje žive same sretnije su i ispunjenije od samaca. Žene ne moraju nužno imati muškarca kako bi bile sretne, ali s druge strane, kod muškaraca, samački život izgleda malo drugačije.

Naime, ono što smo, zapravo, oduvijek znali sada je i službeno potvrđeno. Jedno istraživanje pokazalo je kako je 61% anketiranih žena zadovoljno svojim samačkim statusom dok kod muškaraca taj postotak iznosi samo 49%.

Nadalje, sreća samaca varira u odnosu na dob.

Žene u dobi do 45 godina sretne su svojim samostalnim životom, a gotovo trećina žena u dobi između 45 i 65 godine je vrlo zadovoljna svojim samačkim životom.Ova pojava može se objasniti činjenicom da su žene uspješnije od muškarci kada je u pitanju društveni život. Žene imaju veću i prošireniju društvenu mrežu od muškaraca te se rijetko osjećaju usamljeno zahvaljujući snažnim prijateljstvima koje grade kroz čitav život.

Također, žene samci su aktivnije u društvenom životu i češće se druže i izlaze od onih koje su u vezama. Tako da, ako ste same, nemojte se žaliti i svaki pogled tumačiti kao sažaljenje jer vam partner nije potreban kako biste bile sretne.

Oslonite se na svoje prijatelje i uživajte u ispunjenom samačkom životu.