Tjedan dana dovoljno je da se osjećate i izgledate zdravo

| Lifestyle |

Dok istinski zdrav način života ne može postići u jednom tjednu, nekoliko jednostavnih prehrambenih promjena mogu vam pomoći da se osjećate i izgledate zdravije u samo sedam dana. Dijetetičar i nutricionist Andy Bellatti nedavno je podijelio svoje misli o toj temi s Business Insiderom, stvarajući mapu s wellness i zdravstveni naputcima tijekom procesa.

Prema Bellattiju, evo što biste trebali dodati i maknuti iz svoje prehrane kako bi izgledali i osjećati se kao najzdravija moguća verzija sebe:

Pijte vodu

Redovita konzumacija H2O je temelj svakog zdravog načina života. U stvari, zamjena slatkih pića za vodu pomoći će u reguliranju tjelesne mase, uštedjeti kalorije i pomladiti tijelo. Bellatti predlaže da čašu vode začinite s limunom, limetom ili svježe narezanim krastavcima za dodatan okus.

Smanjite natrij

Razlog natečenosti i nadutosti pronalazimo u pretjeranoj konzumaciji natrija koji može ostaviti neugodan osjećaj u vlastitoj koži. Bellatti sugerira praćenje konzumacije natrija tijekom tjedna i svakako manju količinu kuhinjske soli.

Jedite vlakana

Brokula, paprika i prokulica su namirnice koje djeluju poput elektrane zbog kojih ćete osjećati sitost i zadovoljstvo tijekom dana. Ako ne volite zelene namirnice, pokušajte s dodavanjem chia sjemenki, konoplje ili mljevenog lana preko bilo čega što jedete.