Tko su najbogatiji hip-hop umjetnici na svijetu?

| Tech |

Časopis Forbes svake godine objavljuje razne liste najuspješnijih i najbogatijih umjetnika, a najnovija među tim listama je svakako lista najbogatijih hip-hop umjetnika na svijetu. Mnoge će ova lista iznenaditi jer neki od navedenih umjetnika svoju bogatstvo nisu zaradili u glazbenom svijetu, već u drugim poslovnim projektima. Najbogatiji su:

Sean "Diddy" Combs prvi je na listi zbog ogromnog bogatstva koje je procijenjeno na 580 milijuna dolara. Osnivač izdavačke kuće Bad Boy Records osim po glazbi poznat je i po vlastitom alkoholnom piću, odnosno votki naziva Ciroc.

Drugo mjesto zauzeo je slavni Shawn "Jay-Z" Carter čije bogatstvo je procijenjeno na 475 milijuna američkih dolara. Pored fantastične glazbene karijere, Jay-Z je poznat i po tome što je vlasnik Broklyn Netsa, a čak je vlasnik i dvorane u kojoj ovaj košarkaši tim igra, Barclays Center. Suprug popularne Beyonce jedan je i od glavnih dioničara izdavačke kuće Roc Nation.

Andre "Dr. Dre" Young na trećem je mjestu Forbesove ljestvice, a svoje bogatstvo od 350 miljuna dolara može ponajviše zahvaliti trendi slušalicama Beats by Dr. Dre koje su veliki hit među mladim Amerikancima. Dre je 2011. prodao 51% dionica ove tvrtke proizvođaču mobilnih telefona HTC, da bi samo godinu poslije ponovno otkupio pola onog što je prodao.

Bryan "Birdman" Williams nalazi se na četvrtom mjestu, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 150 milijuna američkih dolara. Njegova izdavačka kuća potpisuje umjetnike poput Drakea, Nicki Minaj i Lil Wayne, a nedavno je pokrenuo i vlastiti modni brand naziva YMCMB.

Na petom mjestu nalazi se Curtis "50 Cent" Jackson čije bogatstvo broji otprilike 125 miljuna dolara. Većina njegova bogatstva zasniva se na prodaji albuma, video igri i knjiga koji su bazirani na njegovoj glazbenoj uspješnici "Get Rich Or Die Tryin", ali i zbog prodaje njegove Vitamin Water korporaciji Coca-Cola.