Tko je najmoćnija slavna osoba na svijetu?

| Tech |

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey

Nakon što je dvije godine bila na drugom mjestu, Oprah Winfrey se našla na vrhu Forbesove liste 100 najmoćnijih slavnih osoba. Bivša voditeljica koja vodi vlastitu televizijsku mrežu po peti puta je prva na Forbesovoj godišnjoj listi stotinu slavnih osoba. Među prvih deset najmoćnijih slavnih je čak šest žena i četiri muškarca. Pjevačica Lady Gaga je druga, a iza nje slijede redatelj i producent Steven Spielberg i pjevačice Beyonce i Madonna.

"Nitko drugi nema takvu postojanost i moć", rekla je Dorothy Pomerantz iz Forbes.coma. "Samo je troje ljudi bilo u svakoj od naših lista od 1999. godine. To su Oprah, Howard Stern i Steven Spielberg". 
Pjevačica i glumica Jennifer Lopez, koja je prošle godina bila na prvom mjestu ove je godine pala na 12. mjesto.

Lady Gaga
Lady Gaga

Oprah sa zaradom do 77 milijuna dolara od lipnja 2012. do lipnja 2013. nije slavna osoba s najvećom zaradom, no Forbes je objasnio da ju je na prvo mjesto doveo njen položaj u Hollywoodu i prisutnost u tisku, na televiziji i društvenim mrežama. U proteklih godinu dana među slavnima je najveću zaradu ostvarila Madonna, 125 milijuna dolara. Lady Gaga je, usprkos operaciji kuka koja ju je primorala da prekine turneju, u proteklih 12 mjeseci zaradila 80 milijuna dolara što joj je, zajedno s vojskom obožavatelja i snažnom prisutnošću na društvenim mrežama, osiguralo drugo mjesto.
 

Steven Spielberg
Steven Spielberg

Najbolje plasirani muškarac na listi je Spielberg koji je prošle godine zaradio 100 milijuna dolara, rock zvijezda Bon Jovi je na sedmom mjestu a slijede ga tenisač Roger Federer i najmlađi na popisu Justin Bieber koji se među prvih deset našao na devetom mjestu.

Justin Bieber
Justin Bieber