Predstavljamo UltimEyes: Aplikaciju koja vam može popraviti vid

| Tech |

Predstavljamo UltimEyes: Aplikaciju koja vam može popraviti vid
UltimEyes

Možete li zamisliti igricu na mobitelu koja vam popravlja vid? Zvuči kao svojevrstan oksimoron jer svi znamo da nam kontinuirano gledanje u mali ekran može samo pokvariti vid. Ipak, na tržištu se pojavio novi fenomen koji, po statistikama, i zaista funkcionira. Aplikacija UltimEyes tvrtke Carrot Neurotechnology obećaje poboljšanje vida koja je istovremeno zabavno.

UltimEyes tjera korisnika da izoštre vid i poboljšaju gledanje na slabom svijetlu. Korisnik mora klikati na slabo vidljive mete, a tijekom toga se boduje njegov napredak kako bi aplikacija imala i zabavan karakter. Tako mozak prima informacije od očiju što je tehnika neuroplastičnosti.

Aplikacija je isprobana na timu bejzbol igrača i vid im je poboljšan u prosijeku za 30%. Naravno, prvenstveno je zamišljena aplikacija kao pomagalo za vid s manjim poteškoćama te garantiraju olakšano obavljanje poslova poput čitanja, vožnje ili gledanja televizije.

Jedina loša stavka je što je aplikacija napravljena za iOS, a za Androide trenutno ne. Može se kupiti u App Storeu i košta $5,99.

UltimEyes