Pokažite da vam se nešto ne sviđa uz pomoć Hater aplikacije

| Tech |

Društvene mreže kao što su Facebook i Instagram omogućavaju korisnicima da objavljuju događaje iz svog života koje njihovi prijatelji mogu komentirati i lajkati. Međutim, Jake Banks vjeruje da nas opcija "like", koja se koristi na tim mrežama, prisiljava da budemo previše pozitivni pa je osmislio alternativnu aplikaciju nazvanu Hater. "To je ustvari odgovor na sve što se događa na društvenim mrežama jer jedino što za sada možete učiniti je lajkati. Ne želim se pretvarati da sam nešto što nisam, želim biti iskren i reći 'zaglavio sam u prometu i mrzim to'", izjavio je Banks za Masheble.

On smatra da će ova aplikacija utjecati na ljude da razmisle o tome kakve postove dijele. Kaže da je promatrao online društveni svijet i razmišljao o tome šta nedostaje te odlučio da je to Hater. Stoga je prije šest mjeseci odlučio prodati svoju tvrtku i posvetiti se radu na razvijanju aplikacije koja je na iPhoneu lansirana u petak, a na uređajima koji koriste Android će biti dostupna u sljedećih nekoliko mjeseci.

Aplikacija funkcionira slično kao Instagram. Korisnici mogu fotografirati nešto što ne vole, objaviti fotografiju uz naslov i kratak tekst, a drugi korisnici ove mreže te fotografije mogu komentirati ili kliknuti palac dole i označiti da im se ne sviđaju. Hater omogućava korisnicima da s drugih internetskih stranica preuzmu fotografije koje im se ne sviđaju i objave ih uz pomoć usluge "alter ego", odnosno mogu na Hateru anonimno dijeliti objave svojih prijatelja koje ne vole. "Naprimjer, sjedite na poslu nakon što ste radili već 12 sati i na Facebooku vidite fotografije prijatelja iz srednje škole na trećem godišnjem odmoru tog mjeseca. Sada ih možete snimiti i 'hejtati'", rekao je Banks.