Iako je za većinu nas vrijeme provedeno u ispijanju prve kave zadovoljstvo kojeg se ne odričemo ni u trenucima najveće jutarnje žurbe, vrhunski poznavatelji espresso kave reći će vam da se čak polovina užitka koje donosi ovaj aromatični napitak krije u samom ritualu njegove pripreme i tretiranju odabranih zrna.
U želji da svim ljubiteljima dobrog espressa priušte izvorno hedonističko iskustvo pripremanja savršene kofeinske doze, mladi novozelandski dizajner Haden Maunsel i stariji inženjer Alen Neilsonsu su predstavili Newton Espresso, mehanički aparat za kavu koji spaja najbolje od stare i nove škole dizajna, a funkcionira na principu poluge kojom se ručno kontrolira pritisak vode i, u skladu s osobnim ukusom i afinitetima, prilagođava stupanj obrade zrna.
Sama konstrukcija ovog aparata sastoji se od ručke, tampona i osnove od lakiranog drveta, a cilindar je izrađen od eloksiranog aluminija u kombinaciji mat crne i narančaste nijanse. Osim ekološke dimenzije, dizajn ovog jedinstvenog espresso aparata se odlikuje prefinjenom jednostavnošću, funkcionalnošću i željom za očuvanjem tradicije, a pred vama su fotografije patenta koji će svoj put do ljubitelja dobre homemade šalice kave uskoro potražiti i preko kampanje na Kickstarter platformi.