Korisnici pametnih telefona provjere svoj Facebook čak 14 puta dnevno

| Tech |

Zamisliti današnji moderni svijet bez svih čuda elektroničke tehnologije kao i popularnih društvenih mreža bilo bi jako teško. Pitamo se kako su ljudi prije živjeli kada ništa od navedenog nije bilo dostupno na tržištu. No vjerojatno većina današnjih mladih niti ne razmišlja o tome već juri naprijed za novim izumima tehnike. Rezultati koji potvrđuju ove naše uvodne činjenice dobiveni su u jednom američkom istraživanju koje je provedeno na 7446 korisnika iPhone i Android uređaja u SAD-u, u dobi od 18 do 44 godine. Čak 79% smartphone korisnika posegne za svojim mobilnim uređajem 15 minuta nakon buđenja, dok njih 62% učini to odmah.

Budući da je istraživanje sponzorirano od strane Facebooka većina pitanja se odnosila na korištenje društvenih mreža upravo putem svojih telefona. Iako  je Facebook treća najpopularnija aplikacija poslije e-pošte i preglednika, 70% korisnika pametnih telefon su njegovi  česti posjetitelji, a više od polovice njih ga provjere na svakodnevnoj bazi. Slijedom svega ovoga istraživači su došli do daljnjih zaključaka gdje se vidi da je dnevno korištenje ove društvene mreže otprilike pola sata ili 13,8 puta na dan.

Ni mjesto na kojem se nalazimo  ne predstavlja problem za našu aktivnost. Za vrijeme šopinga ili trčanja aktivno je 46% korisnika, dok u teretani njih 48% posto mora odvojiti određenu pažnju ovom fenomenu. Ono što se naviše radi jest pregledavanje pristiglih novosti, a ne zaostaje niti igranje popularnih igrica. Svi ovi dobiveni podaci previše nas ne iznenađuju jer  okruženje u kojemu živimo dovodi nas do istih zaključaka koji su dobiveni i ovom studijom. Slažete li se s nama?