Facebook je lansirao svoju aplikaciju za vijesti - Paper

| Tech |

Facebook Paper

Za jednu od najpopularnijih društvenih mreža Facebook, ovi dani su zaista posebni. Osim što su jučer proslavili rođendan i svoje prvo desetljeće, lansirali su i svoju prvu aplikaciju za vijesti, Paper.

Svi ljubitelji različitih newstandova poput Flipboarda, Zitea i Pulsa te novih zanimljivih mobilnih aplikacija novim proizvodom iz Zuckenbergove tvornice sigurno će biti oduševljeni. Naime, Facebook Paper dobio je i više nego odlične kritike IT znalaca. 

Facebook Paper
Facebook Paper

Za sve ono koje nisu upoznati s aplikacijama poput Flipboarda, da objasnimo što sve nudi ova nova, po nama odlična, Paper aplikacija - osim što vam omogućava da sve Facebook vijesti sa svog zida vidite na jedan malo drugačiji način, dopušta da pretražujete Facebook objave prema području interesa - recimo, uređenju doma, gdje možete na jednom mjestu pregledavati sve objave najpopularnijih fan stranica koje se bave temom uređenja doma. Ono što je najzanimljivije, te će vam objave izgledati kao da ih čitate na nekom portalu i biti će vrlo slikovite - s medijom (fotografijom/videom ili linkom) u prvom planu.

Facebook Paper
Facebook Paper

Tako Paper postaju vaše digitalne novine koje vas informiraju o najvažnijim dnevnim događanjima u životu vaših Facebook prijatelja, ali i u kategorijama koje vas zanimaju. Paper je i više nego jednostavan za korištenje što vam prilikom prvog pokretanja objasne i glasovne upute. Sve što trebate napraviti da navigirate kroz ovu aplikaciju je pokretom prsta prebacivati vijesti. 

Facebook Paper
Facebook Paper

Za sada, download Facebook Papera nije moguć AppStore/Android korisnicima u Hrvatskoj već jedino onima u SAD-u, no svi koji su ponosni vlasnici američkog App Id-a (za koji vam je potrebna jedino neka valjana adresa u SAD-u) ovu aplikaciju mogu skinuti odmah. 

U nastavku pogledajte video o Facebook Paper aplikaciji.  

Facebook Paper