Dokazano: Žene generalno imaju viši IQ od muškaraca

| Tech |

Ženski Einstein na Delas oglasu
Ženski Einstein na Delas oglasu

Konačno je dokazano ono što već godinama znamo, žene su pametnije od muškaraca. U sklopu nove studije znanstvenici su proučili IQ testove riješavane u posljednih sto godina i  zaključili kako su žene konačno preskočile muškarce. Nekada davno, sva istraživanja pokazivala su kako žene za muškarcima generalno kaskaju oko 5 boda, no konačno je došlo vrijeme kada su žene preuzele vodstvo. Ovo novo istraživanje objavio je James Flynn, svjetski poznati znanstvenik koji se bavi testiranjima inteligencije cijeli svoj radni vijek

Prema njemu, u posljednih sto godina ukupna inteligencija svjetskog stanovništva je narasla, dakle pametniji su i muškarce i žene, no ženama je razina inteligencija rasla brže i većom stopom. On to smatra posljedicom modernog načina života jer je kompleksnost modernog svijeta tjera naše mozgove da se prilagođavaju što potiče rast naše inteligencije. Očito se ženski mozak bolje prilagodio modernijem i aktivnijem načinu života te je došlo do toga da će uskoro žene vladati svijetom.

Šalu na stranu, razlozi zašto se ženski mozak bolje prilagodio današnjem vremenu još nije poznat, no neke teorije govore kako se ženski mozak sve više razvija pri balansiranju s obiteljskim i poslovnim životom, dok druga smatra kako se radi o tome da su žene samopouzdanije i zato test riješavaju s većom lakoćom za razliku od muškaraca koji su u grču i strahu.

Nalazi ovog istraživanja objavljeni su u Flynnovoj novoj knjizi u kojoj objašnjava:

"Mozak današnjih ljudi se razvija i raste drugačije te pokazuje povećanu kognitivnu složenost koji mi vidimo i mjerimo kao povećanje IQ-a. Ta poboljšanja izraženija su kod žena nego kod muškaraca jer su one bile u nepovoljnom položaju u prošlosti.“ Iako nam se čini kako gospodin Flynn ovime možda želi umanjiti ovaj ženski skok u inteligenciji jer ipak je on muškarac, njegovo objašnjenje nam govori da su žene danas pametnije jer više kompliciraju.

Flynn priznaje kako su daljnja istraživanja potrebna kako bi se sa sigurnošću utvrdili razlozi zbog kojih je došlo do ove promjene, no činjenica je da je tako i to ostaje ne promijenjeno. Sada slijedi dugi niz godina objašnjavanja kako su žene generalno inteligentnije i sposobnije i kao radnice te da su konačno zasjele na zasluženo mjesto koje godinama drže muškarci.