Direktorica Burberrya najplaćeniji je menadžer u Ujedinjenom Kraljevstvu

| Tech |

Čelna žena Burberrya, Angela Ahrendts  menadžer je tj. čelnik kompanije koji najviše zaruđuje u Brtanijji, čak 16.9 milijuna funti godišnje
Angela Ahrendts

Angela Ahrendts, žena koja stoji na čelu poznate britanske modne kompanije Burberry jedna je od tri žene predsjednice uprave koje se nalaze na listi najplaćenijih menadžera u Velikoj Britaniji. Pedesettrogodišnja Amerikanka iz Indiane, majka troje djece u samo sedam godina pretvorila je poznatog  proizvođača balonera u 6.3 milijardi funti vrijedno, moćno, luksuzno modno carstvo i postala prva žena čelnica neke kompanije koja je zasjala na prvo mjesto ove liste.

Angela Ahrendts, predsjednica je uprave modne kuće Burberry, a prošle je godine prema istraživanju top 350 britanskih menadžera doma odnijela iznos od ukupno 16.9 milijuna funti, čak 5 milijuna funti više nego čelnik Shire Pharmaceuticalsa, Angus Russell, drugoplasirani muškarac na listi.

Njeni cjelokupni dohodak koji se sastojao od bonusa, raznih dodataka i prodaje njenih bonus dionica čini je najbolje plaćenom korporativnom osobom u Velikoj Britaniji. Inače, razlog zašto je prva na listi je jer je prodala svoje bonus dionice za skoro 12 milijuna funti, dok joj je plaća na godišnjoj razini bila skoro milijun, još 2 milijuna funti dobila je kao bonus. Uz to dobila je određene iznose u mirovinski fond, naknadu za selidbu iz SAD-u u Veliku Britaniju kao i 387 tisuća funti za odijevanje.

Ovo je prvi puta da se jedna žena menadžerica popela do samog vrha ove ljestvice. S obzirom da je Ahrendts jedna od samo tri žene koje se nalaze na ovogodišnjoj listi njeno prvo mjesto i dalje ne donosi neku utjehu za žene koje su u korporativnom svijetu nažalost uglavnom plaćene puno manje od muškaraca. No ipak, ostavlja mjesto za napredak i nadu da nam je upravo ova velika poduzetnica i snažna i uspješna poslovna žena utapala put za buduće pregovaranje o plaći. Druge dvije žene koje su se našle na ovoj listi su Alison Cooper, čelnica Imperial Tobaccoa i Carolyn McCall, predsjednica uprave easyJeta.

Iako mnoge vlade potiču  kompanije da promiču žene na važnije pozicije, ta akcija nema podršku najplaćenije čelnice jedne kompanije Angele Ahrendts.  Kako donosi Guardian Ahrendts je izjavila "Nisam za to da se kvote poštuju naslijepo. Mislim da na pozicije treba stavljati ljude koji najbolje rade svoj posao. Nije tu bitan spol, već iskustvo, vizija i znanje vodstva. I muškarac može raditi moj posao, zašto ne?"