Coca-Colina kampanja donijela nakratko mir u Indiju i Pakistan

| Tech |

Coca-Cola Small World Machines - Bringing India & Pakistan Together kampanja
Coca-Cola Small World Machines - Bringing India & Pakistan Together kampanja

Danas vam donosimo predivan video oglas Coca Cole koji, iako je objavljen prije pola godina nije dobio zasluženu pažnju, barem ne u našoj zemlji pa ćemo to pokušati ispraviti. Trominutni video pod nazivom "Small World Machines" (Aparati malog svijeta) počinje s objašnjenjem kako se Indija i Pakistan i ne slažu najbolje, a završava s riječima koje ulijevaju nadu za mir u svijetu "zajedništvo i ljudskost, to je ono što svi želimo - sve više i više komunikacije i razmjene", ono što se događa između toga možda će vam izmamiti i suzu u oku. 

S obzirom na to da je u centru svih Coca Colinih kampanja sreća, druženje i zajedništvo ovaj video koji pokušava barem na trenutak donijet mir u ove ratom zahvaćene zemlje mogla bi se primijeniti i mnoge druge zemlje, pa i u našu regiju. Sve počinje s interaktivnim aparatima za Coca Colu koji su povezani i postavljeni u shopping centre u Lahoreu u Pakistanu i New Delhiju u Indiji. Aparati koji izgledaju kao prozori koji gledaju uživo u drugi grad pozivali su okupljene da zajedno zaplešu, da steknu prijateljstva u drugom, ne baš prijateljskom gradu te da se dotaknu dlanovima i naprave rukom znak mira. 

Iako samo marketinška kampanja i viralan video kompanije za koju možemo reći da je izmislila interaktivan marketing ova ideja zapravo je bazirana na stvarnim taktikama rješavanja društvenih konflikata, a to su kratkoročni zajednički zadatci i društvena interreakcija. Navedene taktike smatraju se posebnom vrstom diplomacije koja nažalost neće uspjeti riješiti problem ove dvije zaraćene zemlje, ali je barem na trenutak donijela mir, komunikaciju i zajedništvo među njima. U nastavku obavezno pogledajte ovaj divan video.

Coca-Cola Small World Machines