i

20 najboljih video oglasa ovogodišnjeg Super Bowla

| Tech |


Super Bowl oglasi
Super Bowl oglasi

Jučer je održano 48. izdanje jednog od najvećih sportskih događanja na svijetu i najvećeg američkog sportskog spektakla – Super Bowla. S obzirom na to da mi Hrvati puno više uživamo u našem nogometu nego li u američkom, rezultat utakmice većinu nas toliko i ne zanima. Za one koji ipak prate i ovaj zanimljivi spot reći ćemo kako su Seattle Seahawksi pobijedili Denver Broncose s 43:8. Ono što nas ipak malo više zanima od rezultata su TV oglasi koji su se puštali tijekom Super Bowla. Naime, oglašavanje tijekom Super Bowla najskuplje je oglašavanje na svijetu za koje su velike kompanije ove godine izdvojili oko 4 milijuna dolara za spot od 30 sekundi koji je prošle godine koštao 3.8 milijuna dolara. 

Osim toga, najveće se svjetske kompanije posebno pripremaju kako bi upravo tijekom ovog događanja lansirali svoje najbolje kampanje u koje su uložili dodatne milijune. Svaka se od njih nada da će odnijeti titulu neslužbenog pobjednika Super Bowl oglasa. Već se tjednima prije same utakmice pričalo o oglasima s poznatim glumcima i glumicama, raznim teaserima i igranju na emocije, ali i smijeh i ponovo su pobjedile emocije.

U nekim od ovogodišnjih oglasa pojavili su se i brojne poznate osobe poput James Franca za Ford, Scarlett Johansson za Soda Stream, Boba Dylana za Chrysler, Arnold Schwarzeneggera i Don Cheadlea za Bud Light, Sir Ben Kingsleya za Jaguar, Bruce Willisa za Hondu, David Beckhama za H&M, ekipa iz serije 'Puna kuća' za Danone, ali i našeg Rade Šerbedžija koji ima glavnu ulogu u M&M's oglasu.

Mi vam donosimo listu 20 najboljih video oglasa Super Bowla na čije se prvo mjesto po svim američkim glasačima našao Budweiserov oglas "Puppy love", a uz najbolje donosimo vam i one koje iako nisu najbolji, trebate pogledati.

1. Budweiser, "Puppy love" - dovoljno je da vam kažemo da su mali labrador i konj prijatelji i to najbolji, a za sve ostalo morate pogledati ovaj predivan video. 

Budweiser, Puppy love

2. AXE,“Make Love, Not War”- vodite ljubav, a ne rad slogan je novog Axeovog TV oglasa. 

AXE, Vodite ljubav, a ne rat

3. Microsoft, “Empowering” - da tehnologija nije samo nužno slo, pokazao nam je Microsoft.

Microsoft, Empowering

4. Coca Cola, “It’s Beautiful” - Coca Cola u zadnje vrijeme spaja kulture što je još jednom uspjela u novom videu.

Coca Cola

5. NSA, “We’re There For You", National Security Agency odnosno američka Sigurnosna agencija po prvi puta je napravila oglas za Super Bowl koji je po nama odličan. Na zabavan način su se poigrali sa svime što se o njima priča. 

Američka Sigurnosna agencija NSA

6. Doritos, "Vremenski stroj" - možda i najzabavniji i najsmješniji video ovogodišnjeg Superbowla.

Doritos

7. Volkswagen, "Wings" - što se dogodi kada Volkswagenovo vozilo dođe do 100 000 pređenih kilometara saznajte u ovom zabavnom i bajkovitom videu. 

Volkswagen

8. Jaguarov je novi slogan "dobro je biti zločest" i upravo njega objašnjava ova nova kampanja u kojoj ulogu britanskih zločestih dečkiju imaju Sir Ben Kingsley, Mark Strong i Tom Hiddleston, dok režiju potpisuje Tom Hooper. 

Jaguar

9. Cheerios, kako pregovarati najbolje znaju mala djeca.

Cheerios

10. Budweiser je pomogao jednom malom gradiću dočekati ratnog heroja kući i od toga napravio oglas. 

Budweiser

11.Danone je u svom novom videu okupio ekipu iz serije Puna kuća i samo zbog toga zasjeo na 11. mjesto ove ljestvice

Danone, grčki jogurt i ekipa iz Pune kuće

12. KIA – “The Truth” - svi ljubitelji Matrixa i Morpheusa doći će na svoje u novom video Kije koja govori o novom konceptu luksuza, a u kojem se pojavljuje Laurence Fishburne. 

KIA

13.Doritos, "Kauboj" - još jedan video Doritosa koji se našao na ovoj listi pokazuje što se dogodi kada vam brat odluči maznuti omiljeni čips ispred nosa.

Doritos

14.Hyundai, "Šesto čulo" - u novom Hyundaijevoj kampanji pronaći će se skoro svi roditelji, ali i nespretna i nepažljiva - dakle, sva djeca.

Hyundai, Šesto čulo

15.Chrsyler - oglas s Bobom Dylanom u glavnoj ulozi govori o onome u čemu su prema Chrysleru Amerikanci najbolji - proizvodnji automobila. 

Chrysler s Bob Dylanom

16.Pepsi - zabavan video za sve ljubitelje New Yorka.

Pepsi

17. McDonalds - ovaj put nam omiljeni lanac brze prehrane donosi zabavan i pomalo neočekivani video koji je zapravo nastavak njihovog prošlogodišnjeg Super Bowl oglasa.

Mc Donalds

18.Radio Schack - video koji će nas doslovno vratiti u 80-te godine.

Radio Shack

19.Chevy, "Romance" - romansa između krave i bika, između čovjeka i njegovog vozila, a možda i bika i vozila svakako je zabavna- svakako pogledajte. 

Chevrolet, Romance

20. Masserati - ovim video Masseratti je na neki način odao počast prošlogodišnjem hit filmu "Zvijeri južnih divljina" s malom Quvenzhané Wallis koja ima glavnu ulogu i u ovom videu.

Maserati

U nastavku vam donosimo još nekoliko videa koji su se na nekim ljestvicama našli kao najbolji, a na nekim kao najgori TV oglasi ovogodišnjeg Super Bowla, no poanta je da se o njima priča pa ih svakako trebate pogledati.

Audi - što se dogodi kada parite čivavu i dobermana?

Audi

Wonderful Pistachios - video za sve marketinške stručnjake i grafičke dizajnere odgovara na pitanje - što kada klijent želi više "brandinga"?

Wonderful Pistachios

Bud Light - Don Cheedle, Arnold Schwartzeneger i ljama u glavnim ulogama zanimljivog večernjeg izlaska.

Bud Light

Honda - Bruce Willis nas uči o sigurnosti, ljubavi i zagrljajima.

Honda

H&M - David Beckham u dugo najavljivanom video čiji su kraj mogli odrediti glasači - mislite da su odabralionaj u kojem završi odjeven ili gol?

H&M

Beats Music - Ellen DeGeneres kao Crvenkapica i vukovi, medvjedi i ostale zvijeri oko nje plešu - dovoljno, zar ne?

Beats Music

Toyota,"Muppet Show" - Glumac Terry Crews uspio je povratiti Muppet Show na male ekrane.

Toyota

Soda Stream - Video koji morate pogledati samo zato jer u njemu glumi Scharlett Johansson

Soda Stream

M&M's - naš Rade Šerbedžija u ulozi zločestog mafijaškog šefa dovoljan je razlog za pogledati ovaj video.

M&M's

Jerry Seinfeld Comedy Car Show- kako izgleda povratak Jerrya Seinfelda i Georgea Costanze u omiljenomkafiću, pogledajte u nastavku.

Seinfeld

Ford - James Franco i Rob Riggle u dvostrukom videu.

Ford