Svjetski bestseller 'Kako biti Parižanka u svakoj prilici' stigao na naše tržište

| Lifestyle |

Petra Kurtela, Andrea Čermak, Đurđa Tedeschi, Iva Šarić-Leko
Petra Kurtela, Andrea Čermak, Đurđa Tedeschi, Iva Šarić-Leko

Sinoć je kultni zagrebački retro-chic Palace Hotel bio okupljalište kulturnog života hrvatske metropole. Naime, održana je promocija svjetskog bestsellera 'Kako biti Parižanka u svakoj prilici', koja je napokon dobila hrvatsku inačicu. Retro chic ugođaj hotela Palace koji neodoljivo podsjeća na francuski brasserie dodatno je uređen cvjetnim aranžmanima Galerije RL te je cijeli interijer hotela poslužio kao savršena lokacija za predstavljanje knjige i ugodno druženje. Jučerašnju promociju podržale su Đurđa Tedeschi, Iva Balent, Andrea Čermak, Ivana Roščić, Milana Vuković- Runjić, Iva Šarić Leko, Petra Kurtela,  Tihana Harapin-Zalepugin, Loredana Bahorić, Ogi Antunac, Sonja Lamut,  Milica Mihajlović,  Mauro Massarotto, Ivana Petković Čevra,  Asja Petersen, Vedrana Čarapović, Ana Petričić Gojanović, Ranko Vučinić, Ana Bacinger te mnogi drugi.

Vedrana Čarapović, Milica Mihajlović, Ivana Petković Čevra, Iva Balent
Vedrana Čarapović, Milica Mihajlović, Ivana Petković Čevra, Iva Balent

Nakon pozdravnog govora Bojane Franić , predstavnice izdavačke kuće Znanje uzvanike je dočekala poznata hrvatska glumica Ivana Roščić koja je pročitala ulomak iz knjige.  Autorice knjige, četiri prekrasne i uspješne Francuskinje; Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret i Sophie Mas,  vodile su se izrekom kultnog dizajnera Karla Lagerfelda: “Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka.” i na vrlo originalan i svjež način iznijele što za njih zaista znači biti Parižanka. U kratkim, razigranim odlomcima otkrile su svoje iskrene i otvorene stavove o stilu, ljepoti, kulturi, držanju, muškarcima i djeci te nesebično podijelile sa svojim čitateljicama omiljene pariške adrese i chic mjesta poput super vintage dućana, odličnih restorana, najdražih beauty salona i još mnogo mnogo toga. Autorice netipično iskreno i otvoreno ruše mitove o Francuskinjama i bez dlake na jeziku otkrivaju sve svoje tajne i mane, ismijavaju sa svojim kompliciranim i često proturječnim osjećajima i postupcima, otvoreno priznaju kako su katkada snobovi, egocentrične, tvrdoglave i nepredvidive, no u isto vrijeme nježne, romantične i velikog srca.

Ogi Antunac, Miss Killah, Ivana Roščić, Loredana Bahorić
Ogi Antunac, Miss Killah, Ivana Roščić, Loredana Bahorić

'Kako biti Parižanka u svakoj prilici' idealno je ljetno štivo koje će vas nasmijati i opustiti, a možda i ohrabriti da prigrlite svoju tajanstvenu i odvažnu stranu, baš poput junakinja i autorica knjige. Hrvatsko izdanje bit će dostupno od 22. lipnja na prodajnim mjestima TisakMedija, Algoritam MK, Školska Knjiga, Ljevak, VBZ, a već sada ju možete kupiti putem web platforme www.abrakadabra.com.