Sve što trebate znati prije nego li se odlučite tetovirati

| Lifestyle |

Tetovaža

Za nekoliko se dana, točnije 17. srpnja, obilježava međunarodni dan tetovaža, dan kada se odaje počast kulturi tetoviranja i svemu onome što vežemo uz nju. Nije tajna da, kada je napravljena kako treba, tetovaža može pomoći u definiranju i poboljšanju osobne estetike. Međutim, kada se obavlja bez odgovarajućeg istraživanja, možete završiti s nečime zbog čega ćete jako požaliti, a zatim ili prekrivati puderima i flasterima ili izdvojiti pozamašan iznos za lasersko odstranjivanje. Za vas smo izdvojili 5 stvari koje morate znati prije nego li odlučite ukrastiti tetovažom.

Istražite svog tattoo majstora.

Obavezno dobro pregledajte portfelj umjetnika, bilo na Instagramu, Facebooku, online stranici ili offline, kako biste otkrili njegov ili njezin stil tetoviranja i je li on u skladu s vašom vizijom tetovaže. Kada ste u potrazi za studijom, važno je pronaći onaj s dobrom reputacijom, ne samo zbog tehničkih stvari kao što su vještine i kvalitete, nego i zato što vam je potrebna visoka razina povjerenja. Možda ćete se morati skinuti i postaviti sebe u ranjiv položaj - u tom trenu želite vjerovati svom tattoo majstoru.

Dođite s konceptom.

Ne morate doći s potpunom idejom, ali osnovni koncept biste trebali imati u glavi. Dovoljna je i fotografija slične tetovaže ili inspiracije za tetovažu te skiciran koncept. Što više možete dati tattoo umjetniku, to će oni bolje shvatiti što vi želite od same tetovaže.

Budite svjesni svog zdravstvenog stanja.

Važno je biti u dobroj fizičkoj kondiciji kada se tetovirate. Sugerirano je izbjegavanje tetoviranja tijekom menstruacije zbog jače osjetljivosti tijekom tog tjedna zbog čega bi proces bio bolniji.

Idite po svojoj intuiciji.

To je vaša tetovaža na vašem tijelu koju ćete nositi zauvijek i nema vam što biti neugodno reći da vam se ne sviđa ideja ili nacrt tattoo umjetnika. Pristojno ukažite na ono što vam se ne sviđa, umjetnik uvijek može napraviti prilagodbe. Ako ne osjećate da je ispalo uopće onako kako ste željeli, odmah odustanite. Ništa vi ne morate.

Tetovaže su skupe.

Nemojte ići tamo gdje je jeftinije. Zbog zdravstvenih i estetskih razloga, želite ići u studio koji pruža vrhunske vještine pomoću kvalitetnih alata. Većina dobrih studija imaju cijene na istoj razini. Ipak je riječ o ulaganju u nešto što ćete nositi zauvijek.