Suprotno popularnom uvjerenju, žene ne krvare plavu tekućinu, već krv

| Lifestyle |

Zbogom nerealnim reklamama u kojima je menstrualna krv plava, a djevojke vise sa stabala u bijelim haljinicama. Napokon je došlo vrijeme za realan prikaz ženske menstruacije. Vrijeme je da menstruacija i menstrualna krv prestanu biti tabu teme.

Toliko sreće i radosti nema ni u reklama za niske kamate stope za kredite, a bjelina u reklama za higijenske uloške pobjeđuje čak i onu u reklamama za prašak za rublje. Kako se to dogodilo? Kada je ovaj nerealan prikaz, tako normalne pojave, postao norma svih reklama? Ne, žene ne krvare plavu tekućinu i ne, ne trče uokolo u bijelim uskim hlačama za vrijeme menstruacije.

Dugo očekivan realan prikaz ove normalne pojave kod svake zdrave osobe ženskog spola, napokon je došao na dnevni red i vjerovali ili ne, revolucionarizirao je Internet. Njemački brend Libresse objavio je kratki filmić u kojim prikazuje stvari onakvima kakve jesu.

Kratak film započinje pogrdnom šalom koju smo sve čule više no jednom. ''Kako zoveš djevojku za vrijeme menstruacije? Zoveš je sljedeći tjedan!'', zatim nastavlja s prikazom žena u svojim rutinama, a nama je posebno za oko upala činjenica da film promovira i normalizira pojavu muškarca u trgovini koji kupuje uloške svojoj prijateljici, djevojci ili možda majci, činjenicu da bi trebalo biti normalno u grupi slobodno pitati da li netko ima uložak bez osjećaja stida i pogrdnih pogleda.

No, prava revolucija je zapravo dio u kojemu je menstrualna krv crvene boje. Da, napokon je došao taj dan u kojem je ruka svima nam poznate osobe u bijeloj kuti, zapravo prosula crvenu tekućinu na uložak.

Kampanja pod imenom ''Blood normal'', napokon normalizira menstruaciju, a mi pozdravljamo svaku inicijativu koja za cilj ima ojačati ženu i skloniti znak tabua s jedne tako prirodne i sveprisutne pojave.

Blood normal