Studija je potvrdila da ste mršaviji zahvaljujući tjestenini

| Lifestyle |

Instagram / @oliviaculpo

Ovo je uistinu najbolja vijest dana: konzumacija tjestenine učinit će vas vitkima!

Prema rezultatu nedavne studije koju je proveo talijanski institut Neuromed, tjestenina osim što vas čini vitkijima, također smanjuje i indeks tjelesne mase (BMI).
U studiji je sudjelovalo 23 tisuće Talijana i Talijanki starijih od 18 godina, a studija je promatrala njihove prehrambene navike. Veza između učestale konzumacije tjestenine i prekomjerne težine nije pronađena. Umjesto toga, znanstvenici su došli do otkrića da osobe koje često jedu tjesteninu imaju manji indeks tjelesne mase, uži struk i bokove od onih osoba koje rijetko jedu tjesteninu.

Instagram / @chiaraferragni

Međutim, prema studiji Talijani koji vole jesti tjesteninu i često je konzumiraju, također su usmjereniji na mediteranski način prehrane. Naime oni se oslanjaju na dobre masti poput maslinovog ulja te jedu puno povrća i proizvoda iz cjelovitog zrna. Činjenica je da Talijani preferiraju tjesteninu kao predjelo, što znači da je njena konzumacija ograničena na manje količine. Za glavno jelo izabiru laganije namirnice dok obrok završavaju salatom.

Na kraju najvažnije je držati se osnovnog i jedinog pravila – konzumirajte sve, ali po malo i u umjerenim količinama. Nemojte se odreći špageta, rigatona ili penna, već pripazite da uz tjesteninu konzumirate ostalu laganu i raznovrsnu hranu. Dobar tek!