Što učiniti kada niste sigurni je li prekid vaše veze konačan?

| Lifestyle |

Prekid veze zaista može biti iznimno mučan. Prvo se suočavamo sa šokom da se to uopće dogodilo, zatim s boli zbog gubitka odnosa, a onda je moguće i žaljenje - jesmo li doista donijeli pravu odluku?

Ako ste usred ove konfuzne pozornice i pomišljate o tome kako je moguća pomirba, licencirana profesionalna savjetnica Tina Gilbertson kaže da postoje znakovi koji upućuju na to hoće li vaš prekid biti trajati. Ti ključni faktori "mogu utjecati na vašu sposobnost da prekinete i ostanete pri tome, objašnjava u članku za Psychology Today.

Ovih pet znakova ukazuje na to da je vaš prekid vjerojatno konačan:

Vaši prijatelji se slažu s prekidom

"Lakše se držati prekida kada vas drugi ljudi podupiru", kaže Tina. Okružite se s onima koji se slažu s odlukom i koji vas mogu podsjetiti na pravi izbor.

Vješti ste u bavljenju s negativnim emocijama

"Sposobnost da ih podnosite te da se znate nositi s negativnim emocijama iznimno je važna nakon prekida", kaže Gilbertson.

Riječ je o kratkoj vezi

Oni koji su uložili godine u odnos teže se odlučuju za prekid jer se osjećaju da su izgubili više vremena. "Što više vremena, energije ili novca ste uložili u nešto što ne funkcionira, to je teže prekinuti. Vi ne želite izgubiti" investiciju, ali ste svjesni da napretka nikada neće biti."

Izlazite s drugim ljudima

Dok Gilbertson primjećuje da veze nakon teškog prekida rijetko kada opstanu, ona kaže da stavljanje nekoga novog u fokus izbacuje bivše ljubavi iz glave te može pomoći osigurati da prekid traje.

Fizička udaljenost

"Ako se prekid poklopio s time da ćete bivšeg rijetko ili gotovo nikad susresti opet, prekid bi mogao ostati trajan. S druge strane, viđanje na poslu ili u susjedstvu stvara mogućnost za impulzivno pomirenje", objašnjava ona.