Što nikada ne smijete reći na razgovoru za posao

| Lifestyle |

6 stvari koje nikako ne smijete reći za razgovoru za posao
6 stvari koje nikako ne smijete reći za razgovoru za posao

Promet. Živci. Žuljevi. Znoj. Kopije vašeg životopisa. Milijun stvari vam prolazi kroz glavu prije intervjua za posao - i upravo je to razlog zašto smo složili kratak vodič svega što nikako ne smijete reći prilikom razgovora svojem budućem šefu. Ovih je 6 stvari strogo zabranjeno, ako želite dobiti taj posao iz snova...

“Oprostite što kasnim…” - Čak i ako treba, dođite pola sata ranije. Uvijek si dajte dovoljno vremena. Kašnjenje prije nego što ste uopće išta započeli je kardinalna pogreška koju niti jedan poslodavac ne oprašta. 

“Kakvi ste po pitanju godišnjih odmora?” - Drugim riječima: "Kad mogu na godišnji?". Poslodavac traži osobu koja jedva čeka započeti s poslom i bilo kakvo spominjanje godišnjeg je znak za uzbunu. 

“Mislite da bih mogao/la napredovati s ove pozicije?” - Ako zapošljavaju asistenta, nikako nemojte pitati kada možete očekivati promaknuće. To će doći samo po sebi, nakon što dobijete posao.

“Nisam se slagao/la s bivšim kolegama (ili šefom)." - Čak i ako je istina, zadržite to za sebe. Perspektivni poslodavci žele vjerovati da znate igrati timski i da ćete se slagati sa svima u uredu. 

“Koja je vaša uloga ovdje?” Pripremite se. Pročitajte neke članke, objave u medijimaLinkedIn profile…pročitajte sve i svašta o poslodavcu. I dođite spremni. 

“Nemam više pitanja.” - Zaposlenici traže ljude koji su zainteresirani i uključeni. Budite iskreni i pitajte pitanja o svemu što ne razumijete ili ste željni znati.